Slovak National Hill Climb Team

Ambrúzovci absolvujú posledné domáce kopcové preteky

Po vypadnutí kopcového podujatia Homôlka sa komisia PAV SAMŠ snažila toto podujatie nahradiť iným. Po neúspechu s traťou v Čiernom Balogu prišiel rad na Oždianske serpentíny, ktoré sa budú konať počas nadchádzajúceho víkendu.

Slovak National Hill Climb Team

Na štart týchto pretekov, ktoré ešte v minulom roku figurovali v oficiálnom kopcovom kalendári, sa postaví aj Slovak National Hill Climb Team. Celkovo tento najväčší slovenský kopcový tím bude v Ožďanoch reprezentovať deväť jazdcov, pričom medzi nimi nájdeme aj jedného absolútneho nováčika.

Samozrejme lákadlom pre divákov v Ožďanoch bude, dnes už aktuálny slovenský absolútny kopcový majster, Jozef Béreš mladší s monopostom Tatuus. Práve na tomto kopci sa Ďodi pred rokom predstavil prvýkrát v otvorenom vozidle, vtedy to bola formula Renault Tatuus.

Slovak National Hill Climb Team

So spomínanou formulou sa divákom v tomto roku predstaví Zvolenčan Denis Suja, pričom trať v Ožďanoch absolvuje premiérovo.

Okrem dvojice už spomínaných otvorených špeciálov sa diváci majú možnosť tešiť aj na dvojicu historických formúl vo farbách Slovak National Hill Climb Teamu. V jednej z nich, v Metalexe MTX 1 – 06, sa predstaví dnes už aktuálny vicemajster Európy Historickej kategórie 5, Miro Čiliak.

V druhej to bude český jazdec Miloš Zmeškal, ktorý v Ožďanoch predstaví divákom svoju formulu Ralt RT 32.

V uzavretých vozidlách budú mať diváci možnosť sledovať šéfa tímu Petra Ambrúza v spolupráci s vozidlom Vauxhall Vectra ST,

Slovak National Hill Climb Team

 

ale aj Petra Kacvinského, ktorý vymení európsky Opel Kadett GSi opäť za svoj tradičný Renault Clio.

Chýbať nebude ani Pezinčan Marek Foldi so Seatom Leon Supercopa

a prvýkrát sa vo farbách národného kopcového tímu predstaví Košičan Vlado Hudy a jeho Honda Civic TypeR.

Nováčikom medzi jazdcami Slovak National Hill Climb Team bude Peter Salón. Ten si spoločne s vozidlom Renault Clio v Ožďanoch užije svoj pretekársky debut.

Slovak National Hill Climb Team

Oždianske serpentíny 2017 štartujú počas nadchádzajúceho víkendu, čiže v dňoch 23. – 24.9.2017 ako posledný kopcový víkend tohtoročnej sezóny. Po oba dva pretekárske dni pripravil organizátor pre jazdcov, ale aj divákov najskôr dopoludnia dvojicu tréningových jázd a následne popoludní dvojicu súťažných, ktorých súčet dosiahnutých časov určí nielen celkového víťaza, ale aj víťazov jednotlivých skupín, či tried.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár