Príprava Zaneti Motorsport pokračuje v Kopnej

Ďalším krokom v príprave do novej sezóny Majstrovstiev Slovenska v rely je pre tím Zaneti Motorsport štart na prvom českom Rallysprinte sezóny v Kopnej. Jaroslav Melichárek spolu s bratom Erikom budú štartovať na Forde Fiesta R5, ktorý dolaďujú pred prešovskou rely (13. – 14.apríla 2018).

Zaneti Motorsport

„Po úvodných testoch a štarte na rely vo Valašskom Meziříčí sme sa rozhodli zaradiť do prípravy na sezónu aj štart na zvyčajne kvalitne obsadenom ralllysprinte v Kopnej,“ vysvetľuje šéf tímu, Ivan Mutňanský. „Tím poctivo zapracoval na odstránení problémov, ktoré nám minule nedovolili dôjsť do cieľa. Auto je však už v kondícii a teraz sa chceme sústrediť na prácu pri detailnom doladení nastavenia. Ak sa popritom podarí aj výsledok, tak to bude milá odmena pre chlapcov, ale prioritou je vychytať detaily a čo najlepšie sa zžiť autom, aby sme do slovenskej sezóny nastúpili v plnej sile.“

24.ročník Rallysprintu v Kopnej sa tento rok jazdí v sobotu 7.apríla. Štartuje sa na námestí v Slušoviciach ráno o deviatej a na posádky čakajú tri merané úseky (Zádveřice, Kameňák, Kopná), ktoré sú v troch sekciách zaradene do siedmych rýchlostných skúšok. Celková dĺžka ostrých kilometrov je tento rok 69, k čomu treba pripočítať ešte 129 km prejazdov. Dohromady teda na súťažné posádky čaká približne dvesto kilometrov a víťaza budeme poznať na námestí v Slušoviciach o šestnástej popoludní.

Zaneti Motorsport

Tento rok sa na do Kopnej schádza mimoriadne silná zostava až 114 štartujúcich, z ktorých je hneď pätnásť vozidiel R5 (vrátane Melichárkovcov)! „Ako som už minule spomínal, niet lepšej prípravy, ako je štart na pretekoch,“ hovorí Jaroslav Melichárek. „Do Kopnej sa preto veľmi tešíme. Problémy, ktoré sme mali na „Valaške“ sme vyriešili a teraz verím, že budeme môcť novú techniku preveriť v ostrých podmienkach, a dokončiť náš predsezónny testovací program.“ Mimochodom, Jaro spolu s Erikom vlani skončili silno obsadenú súťaž v Kopnej na výbornom piatom mieste.

Zdroj: Ľuboš Kašický / Foto: Tibor Szabosi, Zaneti

Pridaj komentár