Ambrúz smeruje na úvodné podujatie FIA EHCC 2018

Peter Ambrúz s vozidlom Mitsubishi Lancer EVO IX sa v nadchádzajúcej sezóne zapojí do seriálu FIA European Hill Climb Championship 2018. Prvé preteky ho pritom čakajú už počas nadchádzajúceho víkendu, čiže 14. – 15.4.2018.

Peter Ambrúz

Seriál FIA European Hill Climb European 2018, ktorý tvorí celkovo dvanásť podujatí, otvorí podujatie na trati vo francúzskom St Jean Du Gard – Col St Pierre, pričom na štarte nebude chýbať ani slovenský reprezentant v pretekoch automobilov do vrchu Peter Ambrúz. Na trati o dĺžke 5080 metrov s prevýšením 346 metrov si diváci Petra budú mať možnosť vychutnať pri jeho premiérovom štarte s vozidlom Mitsubishi Lancer EVO IX zaradenom do skupiny N. Okrem tejto premiéry bude pre Petra Ambrúza novinkou aj technicky náročná trať.

Peter Ambrúz, Slovak National Hillclimb Team

„V priebehu zimnej prestávky sme spoločne s našim Slovak National Hill Climb Teamom pripravili novinku, ktorou je Mitsubishi Lancer EVO IX. Auto bolo komplet rozobrané a znovu poskladané. Auto bolo nanovo nalakované, repasom prešiel motor, prevodovka, diferenciály a všetky diely boli skontrolované, prípadne vymenené. Mal som ho možnosť zatiaľ vyskúšať iba na okruhu, kde všetko fungovalo. Zmenou auta sa sťahujem aj v rámci skupín. Je to pre mňa nová výzva, verím, že sa s ňou veľmi rýchle vysporiadam. Čakajú nás teraz veľmi náročné dva víkendy počas ktorých absolvujeme preteky nielen vo Francúzsku, ale aj v Rakúsku. Samozrejme všetko toto by sa nedalo bez podpory partnerov tímu, ktorým z celého srdca ďakujem za podporu. Verím, že sa nám bude dariť a nesklameme ich,“ povedal Peter Ambrúz.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Team

Pridaj komentár