Maťa Juhása v Zaluži poriadne potrápilo jeho BMW

Pre Martina Juhása druhý víkend Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2018 nebol úplne bezproblémový. Ale aj takúto podobu máva motoristický šport.

Martin Juhás

Drobná technická porucha niekedy vie poriadne potrápiť automobilových pretekárov, ale aj ich mechanikov a samozrejme dokáže aj poriadne zamiešať celkovým poradím na pretekoch. A presne takýto stav zažil Martin Juhás v rámci pretekov 44. Bieszczadski Wiścig Górski 2018. Práve v rámci poľských pretekov bojovali účastníci slovenského kopcového šampionátu o svoje ďalšie tohtoročné body a tých mal Martin Juhás v triede E1+2000/2WD záujem získať plný počet.

Človek mieni, osud mení, alebo v tomto prípade sa dá skôr povedať technika mení. Čo sa vlastne stalo nám ozrejmil Martin Juhás: „Prvýkrát v živote na nás prišli technické problémy, ktoré priamo tu na pretekoch nevieme odstrániť. Jednoducho mi skratoval kábel na odpojovači batérie a ten vymazal motorovú mapu. Najhoršie je, že v prípade môjho BMW ju nestačí iba nahrať, ale potrebujem chod motora doladiť na okruhu. Medzi pretekmi v Zaluži a na Jahodnej však budem iba dva dni doma a to je veľmi málo času. Budeme robiť čo sa dá, ale neviem čo všetko stihneme. V tomto momente auto ide v núdzovom režime, dá sa s ním zapojiť do pretekov, ale nie je to ono, čo je vidieť aj na dosahovaných časoch. Jazdím o tri sekundy pomalšie ako som jazdil minulý rok keď bola mokrá trať a ja som mal dojem, že namieto asfaltu jazdím po ľade.“

Martin Juhás

Napriek tomuto hendikepu sa však Martinovi Juhásovi podarilo po oba dva dni siahnuť na druhú priečku v triede E1+2000/2WD.

Či sa Martinovi podarí spomínaný technický problém odstrániť, alebo nie uvidíme už počas nadchádzajúceho víkendu na pretekoch v Košiciach.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Tibor Szabosi

Pridaj komentár