Subaru Rally Team Komárno

Bratia Lapdavskí v Trebišove tretí v triede

Bratia Lukáš a Július Lapdavskí, reprezentujúci Subaru Rally Team Komárno dojazdili v rámci predposledného kola slovenského rally šampionátu na treťom mieste v triede 3.

Subaru Rally Team Komárno

Do Trebišova cestovala dvojica reprezentujúca Subaru Rally Team Komárno s vozidlom, ktoré malo namontovaný nový motor. Ten však nebol ešte poriadne odskúšaný a tak Lukymu s Julkom ostávalo iba jediné. Dúfať, že motor ich Subaru Impreza WRX STi bude správne naladený a bude fungovať presne tak ako očakávajú. Prvé kilometre Lukyho a Julka čakali už v piatok (31.8.2018) na mestskom okruhu v Trebišove, ktorý bol akýmsi „zahrievaním“ pred slávnostným štartom. Vážne súboje, na tých „pravých“ rýchlostných skúškach tak boli v pláne až v sobotu (1.9.2018), keď na súťažiacich čakalo celkovo deväť rýchlostných skúšok. Tie boli nesmierne ťažké, ale aj poriadne rýchle. Lukáš a Július sa však tejto výzvy nezľakli a súťaž odjazdili výborne. Výsledkom bolo tretie miesto v triede 3, ale aj deviate miesto absolútneho poradia.

Subaru Rally Team Komárno

„Motor aj celé auto fungovali výborne. Horšie to bolo so mnou, keďže sme aj vďaka nešťastnému Lubeníku, kde sme urobili iba dva kilometre, sme strašne dlho nesedeli v súťažnom aute. Takáto pauza sa nedá dohnať v priebehu pár hodinovej rally. Spočiatku som bol naozaj veľmi stvrdnutý, postupne som sa začal rozbiehať. Ale dobre, tretie miesto v triede nie je zlé, máme doma ďalšie body v nesmierne silnej konkurencii a to je to podstatné. Moja a samozrejme aj bratova vďaka patrí Subaru Rally Teamu Komárno a jeho mechanikom, ktorí pripravili fakt skvelé auto. Samozrejme vďaka patrí aj partnerom tímu bez ktorých by sme tu neboli a nemohli sa venovať tomuto krásnemu športu,“ povedal Lukáš Lapdavský po 2. DeutschMann Rallye Trebišov 2018.

Posádku Lukáša a Júliusa Lapdavských teraz čaká niečo viac ako mesiac trvajúca pauza a následne ich budeme sledovať v rámci posledného kola Majstrovstiev Slovenska v rally 2018, na Rally Košice.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár