LAMA RACING

Mičko zabojuje o titul vicemajstra

Už nasledujúci víkend vrcholí slovenská kopcová sezóna dvojkolom pretekov na Ostrej Lúke pri Zvolene. Branislav Mičko, pretekár dubnického tímu LAMA RACING, povzbudený víťazstvom na Ústeckej 21-ke, má stále šancu zabojovať o titul vicemajstra Slovenska už vo svojej premiérovej sezóne!

LAMA RACING

„Keď som v úvode tohto roka s rešpektom vstupoval do sveta „slovenských kopcov“, tak som si nedovolil ani len snívať o tom, že by som mohol skončiť v závere roka na pódiu,“ uvedomuje si pred štartom finálového podniku Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu (MSR PAV) Braňo Mičko. „Víťazstvo na „Ústeckej“ ma veľmi povzbudilo a potvrdilo, že som sa v doterajšom priebehu sezóny niečo naozaj naučil. Teraz zrazu ideme do posledných pretekov roka a šanca na titul vicemajstra Slovenska je krásnou odmenou. Rozhodne budem bojovať, ako najlepšie budem vedieť, no nech už to dopadne akokoľvek, tak už teraz sa teším, že som mohol absolvovať celú kopcovú sezónu.“

LAMA RACING

Preteky na Ostrej Lúke pri Zvolene sú deviatym a záverečným podujatím sezóny. O titul vicemajstra republiky v skupine N nečakane bojuje až do posledných metrov hneď štvorica pretekárov. Zatiaľ druhý je Tomáš Konečný, ktorý má na svojom konte 190 bodov a tretí Braňo Mičko na neho stráca len dva body! Štvrtý je Peter Ambrúz (175 bodov) a teoretické šancu má stále aj Vlado Vlha (152 bodov), keďže v hre je ešte 50 bodov. Pre úplnosť ešte dodajme, že majstrom Slovenska je zaslúžene už v predstihu Peter Jureňa.

Trať v Ostrej Lúke má síce iba 2650 metrov a prevýšenie 160 metrov, no svojou náročnosťou už neraz stihla vytrápiť pretekárov. Podujatie sa radí medzi tie tradičné, no ako finále MSR PAV sa tu naposledy jazdilo pred troma rokmi. Aj teraz však usporiadatelia veria v krásne a dramatické vyvrcholenie sezóny. „Z toho čo viem, tak Ostrá Lúka je krátky technický kopec so zradnými výjazdmi zo zákrut,“ vraví Mičko. „Bude to pre mňa znova niečo nové. Aj teraz sa však poctivo pripravujem študovaním trate a do Zvolena cestujem v predstihu.“

LAMA RACING

Po piatkovom administratívnom preberaní a zoznamovacích jazdách sa ostré preteky začínajú v sobotu (8.septembra) ráno prvou meranou tréningovou jazdou o deviatej hodine. Druhá tréningová jazda je naplánovaná na jedenástu hodinu. Popoludní sa konajú dve súťažné jazdy, ktoré štartujú o trinástej a o pätnástej hodine. Ak nám do tohto harmonogramu neprehovorí počasie, alebo mimoriadna udalosť, tak víťazov oceníme o sedemnástej popoludní. V nedeľu 9.septembra preteky na Ostrej Lúke pokračujú druhým súťažným dňom, ktorý má rovnaký časový harmonogram, ako deň prvý. Na víťazov si teda počkáme do konca týždňa. S určitosťou však už teraz vieme povedať, že po nedeli budeme mať definitívne jasno ako sa budú deliť tohtoročné medaily v MSR PAV.

Zdroj: Ľuboš Kašický / Foto: Tibor Szabosi

Pridaj komentár