Kesko Racing

Trojica jazdcov Kesko Racing Teamu nesklamala ani v závere sezóny

Posledný pretekársky víkend v rámci Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2018 si vychutnala aj trojica jazdcov rožňavského Kesko Racing Teamu. Spomedzi nich sa niektorým darilo viac, iným menej.

Kesko Racing

Fero Fusko počas celej sezóny poctivo zbieral body v rámci triedy N+2000 Diesel/2WD, aby sa na konci sezóny stal slovenským majstrom. Na Ostrej Lúke chcel nahnať do „košiara“ ďalšie, to však vyšlo iba na polovicu. V sobotňajšej druhej súťažnej jazde ho totiž zradila poloos na Seate Leon TDi. V nedeľu dojazdil až do cieľa a bral body za druhé miesto v triede a v konečnom dôsledku aj majstrovský titul v triede N+2000 Diesel/2WD.

„Škoda že mi v sobotu praskla poloos, mohlo to byť lepšie. Ale aj toto je motoristický šport a keď raz technika povie nie, nedá sa nič robiť. Celá sezóna bola fajn a ja ďakujem Kesko Racing Teamu za podporu,“ zhodnotil v krátkosti Fero Fusko.

Kesko Racing

Kamil Švec sa v spolupráci so Seatom Leon TDi predstavil v tohtoročnej sezóne už po tretíkrát a je vidieť, že si už na dieselovú techniku zvykol. Po oba dva dni mu na podujatí Valtec Ostrá Lúka 2018 patrilo víťazstvo a v rámci celej sezóny aj titul vicemajstra v triede N+2000 Diesel/2WD.

„Bola to pre mňa nová trať a musel som si na ňu najskôr zvyknúť. Všetko sa nakoniec podarilo, splnili sme všetky plány a som spokojný,“ povedal Kamil Švec.

Najviac sa v rámci podujatia Valtec Ostrá Lúka 2018 natrápil najmladší člen Kesko Racing Teamu, David Derďák. Toho akosi prestala poslúchať Škoda Fabia s ktorou v tohtoročnej sezóne vybojoval majstrovský titul v triede E1-1400, ale aj vicemajstra v Junioroch, keď mu neustále skratovala elektroinštalácia. V sobotu, v druhej súťažnej jazde mu navyše vypovedalo službu servoriadenie, no napriek dojazdil až do cieľa, pričom bral body za tretie miesto v triede. V nedeľu už Dado na Ostrej Lúke neštartoval.

Kesko Racing

„Celý deň nás poriadne potrápila elektroinštalácia, ktorá neustále niekde skratovala. V poslednej jazde mi dokonca začala horieť, tak som už iba opatrne vyšiel až hore, pričom ešte prasklo aj servo. Bohužiaľ v nedeľu sa na štart nepostavím, ale teším sa z toho, že som svoju prvú sezónu dojazdil a pre Team vybojoval majstrovský titul ,“ doplnil David Derďák v sobotnom cieli.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár