SNHCT

Posledné preteky seriálu FIA EHCC aj s účasťou SNHCT

Po posledných pretekoch seriálu Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu smeruje Slovak National Hill Climb Team na posledné kolo série FIA EHCC, ale aj na predposledné kolo zaradené do seriálu FIA HHCC, do Buzetu.

SNHCT

Pre dvojicu slovenských reprezentantov v pretekoch automobilov do vrchu, Petra Ambrúza a Mira Čiliaka nebude trať v chorvátskom Buzete ničím novým. Obaja na tunajších pretekoch už niekoľkokrát jazdili a dôverne poznajú nielen prostredie, ale v podstate aj celý organizačný štáb pretekov a tak presne vedia do čoho idú.

Podujatie 37. Buzetski Dani 2018 je zaradené ako dvanáste, čiže posledné kolo seriálu FIA European Hill Climb Championship 2018, ale aj ako predposledné, jedenáste kolo seriálu FIA Historik Hill Climb Championship 2018, odštartuje v dňoch 14. – 16.9.2018 v Chorvátsku. Na trati o dĺžke 5001 metrov sa predstaví podľa zoznamu prihlásených viac ako dvestotridsať štartujúcich z celej Európy. Medzi nimi aj dvojica slovenských reprezentantov, Peter Ambrúz s vozidlom Mitsubshi Lancer EVO IX a Miro Čiliak s historickou formulou Metalex MTX 1-06.

SNHCT

V prípade Petra Ambrúza treba povedať, že tento jazdec ide do Buzetu zbierať ďalšie body v rámci seriálu FIA EHCC, kde mu v kategórii I. patrí desiate miesto absolútneho poradia.

Miro Čiliak bude zase v Buzete bojovať o body v rámci seriálu FIA HHCC, kde mu v kategórii 5 patrí priebežne prvenstvo, ale aj v rámci seriálu FIA CEZ Historik, kde rovnako vedie kategóriu C5.

„Trať v Buzete naozaj už za tie roky poznáme dobre. Trať je výborná a poviem pravdu, už sa teším na tie zástupy divákov, ktorí každoročne toto podujatie navštívia a vedia tu urobiť doslova čarovnú atmosféru. Dúfam, že sa nám obom bude dariť a domov privezieme pekné umiestnenia a množstvo bodov. Držte nám palce,“ povedal Peter Ambrúz.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár