A Team

A Team sa dôstojne rozlúčil so sezónou 2018

Slovenský A Team si nedoprial voľno ani medzi vianočnými sviatkami a oslavami nového roka. Dve jeho súťažné posádky sa totiž predstavili na maďarskej Szilveszter Rally 2018.

A Team

Peter Florek s Marekom Podobníkom a vozidlom Mitsubishi Lancer EVO IX sa zaradili medzi množstvo silných štvorkoliek, ktoré doslova ovládli pretekársky okruh Hungaroring. Do ich „predstavenia“ však poriadne zasiahlo aj premenlivé počasie, ktoré v dňoch 27.-29.12.2018 nad strednou Európou vládlo.

„Je pravda, že sme spoločne s Marekom už pred štartom hovorili, že sa ideme zabávať. Dlho sme nesedeli v aute a chceli sme dôjsť až do cieľa. Išli sme si užiť peknú súťaž a na konci sezóny si urobiť radosť. Szilveszter Rally sme mali dohodnuté od začiatku sezóny a tešili sme sa na štart. Počasie sa neustále menilo a tento fakt poriadne zamiešal karty viacerým súťažiacim. Ráno bolo sucho a my sme volili suché pneumatiky, no vinou organizátora došlo k časovému sklzu a na štarte nám začalo pršať. Bolo jasné, že nemá význam zbytočne riskovať a bojovať o umiestnenie, keďže trať bola mimoriadne šmykľavá, o čom sa presvedčilo aj množstvo posádok, ktoré nakoniec pre nehodu nedokončili súťaž. Počas druhého súťažného dňa to bolo rovnaké, akurát nepršalo. Trať bola najskôr kompletne zamrznutá, rovnako bolo zmrznuté aj celé depo, dokonca tak, že sa ani chodiť peši nedalo. Obutie súťažného auta bola veľká lotéria. Nám sa podarilo zvoliť dobré obutie a tak sme si súťaž začali konečne užívať. Nášmu tímu na Szilveszter Rally išlo hlavne o Roliho a Vicky, ktorí skúšali Nissan 350Z. Mal to byť pre nich vlastne test pred sezónou 2019 a tomu sme podriadili všetko. V zime nás čakajú ďalšie testy, teda hlavne Roliho a podľa toho uvidíme s akou technikou nakoniec do nej vyštartuje. Momentálne ešte prebiehajú rokovania s partnermi, pričom pevne veríme, že nás všetci budú aj naďalej podporovať a rozvíjať Roliho talent,“ zhodnotil Peter Florek.

A Team

Druhá posádka A Teamu dostalo v rámci Szilveszter Rally 2018 vyskúšať na vlastnej koži novú techniku, Nissan 350Z. Samozrejme hovoríme o Rolandovi Pecuchovi a Viktórii Dudášovej, ktorých všetci fanúšikovia rally súťaží poznali až doposiaľ zo spolupráce s vozidlom VAZ 2107.

„Veľmi sme sa aj s Vicky na možnosť vyskúšať Nissan tešili. Prvú rýchlostnú skúšku sme išli veľmi opatrne, predsa len to boli zároveň aj naše prvé kilometre s týmto autom. V druhej sme už chceli pridávať viac, ale auto zrazu ostalo stáť a pre nás v piatok súťaž skončila. Našťastie sa podarilo večer Nissan rozbehať a ráno sme mohli pokračovať ďalej. V ostatných štyroch rýchlostných skúškach sme si jazdu užívali, skúšali sme aj rôzne nastavenia a musím povedať, že to nebolo zlé. Za nás oboch musím poďakovať Petrovi Florekovi za možnosť odskúšať si niečo nové, nepoznané,“ doplnil Roland Pecuch.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: autor na foto

Pridaj komentár