A Team

A Team odštartoval sezónu dvojicou súťaží

Slovenský A Team v spolupráci so svojou súťažnou posádkou absolvoval v priebehu jediného víkendu dvojicu súťažných podujatí. Výsledkom bolo jedno druhé a jedno ôsme miesto absolútneho poradia.

A Team

Najskôr sa Roli Pecuch s Vicky Dudášovou a Ladou VAZ 2107 postavili na štart podujatia Slalom Race Seleška. V cieli podujatia „svietili“ na druhom mieste absolútneho poradia a navyše si odviezli aj víťazstvo v triede Z2.

„Slalom Race Seleška bolo pre nás domácim podujatím, keďže sa konalo hneď vo vedľajšej obci. Práve na týchto dvoch podujatiach, ktoré sme v priebehu víkendu absolvovali som začínal s motoristickým športom. Mal som vtedy 17 rokov. Teraz tu štartovalo celkovo 59 súťažiacich, pričom trať bola situovaná na letisku a priľahlej ceste. Súťažili sme na troch rýchlostných skúškach a v cieli nám patrilo druhé miesto absolútneho poradia hneď za poriadne silnejším Mitsubishi Lancer, ktorý navyše mal pohon všetkých štyroch kolies. Som rád, že sa nám takto dobre podaril štart do novej sezóny. Bolo to síce menšie podujatie, ale vďaka organizátorom sme mali možnosť trochu si zasúťažiť a hlavne sa dostať opäť trochu do pretekárskeho rytmu,“ opísal sobotnú súťaž Roland Pecuch.

Po tomto úspešnom štarte do novej sezóny sa Roli a Vicky ihneď presunuli o niekoľko desiatok kilometrov ďalej, do obce Vlachovo. Tu sa konalo podujatie pod názvom 8. Vlachovská jazda zručnosti. Na trati opäť všetkých prítomných čakal sneh a ľad, čo bola „voda na mlyn pre Roliho a jeho Žigu.

A Team

„Na prvej Vlachovskej jazde zručnosti som premiérovo štartoval s vozidlom Lada požičanom od kamaráta. A práve tento zážitok ma presvedčil, že musím mať v budúcnosti vozidlo Lada, pričom sen sa mi podarilo onedlho splniť. Organizácia bola aj tu výborná, trať bola naozaj fantastická, technická. Štartovalo tu 53 súťažných vozidiel a výsledkom bolo naše ôsme miesto absolútneho poradia a druhé medzi dvojkolkami Musím povedať, že to bol špičkový zimný tréning, za čo ďakujem A Teamu,“ doplnil Roli Pecuch.

Koncom mesiaca január čaká posádku A Teamu najskôr test a následne podujatie III.Zimná Rally Levoča, kde ju fanúšikovia budú mať možnosť sledovať priamo v akcii.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár