KM Racing

KM RACING – Na Valaške Bisaha s Těšínským

KM Racing tím štartuje novú sezónu so skúsenou posádkou Ondrej Bisaha a Petr Těšínský. Ich spoločným premiérovým podnikom je Kowax Valašská Rally ValMez 2019, otvárajúca v závere marca súbežne slovenskú aj českú majstrovskú sezónu.

KM Racing

Tím KM Racing pod vedením Mareka Krupicu nie je na našej slovenskej scéne žiadnym nováčikom. Pred nadchádzajúcou majstrovskou sezónou MSR rely 2019 sa KM Racing rozhodol štartovať v najvyššej triede 2 a jeho prvú posádku bude tvoriť skúsená česká dvojica Ondřej Bisaha a Petr Těšínský. Tá je na českých podnikoch a na súťažiach Central Rally Trophy reprezentačne viazaná českým autoklubom, preto na „Valaške“ oficiálne štartuje pod hlavičkou ACČR Czech Rally Team a v spolupráci s KM Racing. „Jazdíme s podporou AČR, preto musíme doma používať túto hlavičku,“ vysvetľuje Ondrej Bisaha.

„Spolu s Marekom Krupicom sme sa dohodli na spoločnej spolupráci s jeho tímom KM Racing a veľmi sa na túto spoločnú výzvu tešíme,“ pokračuje Bisaha. „V priebehu sezóny by táto naša spolupráca mala priniesť na štart novú techniku Hyundai i20 R5. Pôvodne sme sa chystali s novým autom vyštartovať už na „Valaške“, no to sme nestihli a tak sezónu začneme s osvedčeným Fordom Fiesta R5. Veríme, že Hyundai budeme schopní nasadiť už na druhom podniku sezóny v Tatrách.“ Ak všetko dobre pôjde, tak tím by sa mohol už v Tatrách rozrásť aj o druhú posádku, no zatiaľ nepredbiehajme.

Súťaž vo Valašskom Meziříčí je pre Bisahu prakticky domácim podnikom. „Pravdou však je, že som doma na Valaške už tri roky neštartoval,“ priznáva Ondrej Bisaha. „Niektoré úseky sa zmenili a pribudli nové. Bude to teda pre mňa takmer nová súťaž. Viem však, že trať pripravoval Jara Tomaštík, ktorý je starý „soutěžák“ a vie, ako urobil dobre preteky. Aj preto sa na štart teším. Do sezóny ideme spolu s Petrem Těšínským. Petr je skúsený harcovník a veríme si, že by sme mohli byť konkurencieschopní.“

KM Racing

Na štarte vo Valašskom Meziříčí sa v piatok 29.marca stretne takmer celá česká, slovenská i poľská špička a znalosť domácich podmienok môže byť výhodou. „Valaška bola vždy krásnym podnikom a v tejto silnej konkurencii si diváci určite prídu na svoje. Nuž a verím, že ani my sa nestratíme,“ dodáva Ondrej Bisaha.

„Som naozaj rád, že sme našli spoločnú reč s Ondrejom a bude s nami štartovať v sezóne 2019,“ radosť zo spolupráce netají ani šéf tímu KM Racing, Marek Krupica. „Ak všetko dobre pôjde, tak by sme mohli zostaviť pre sezónu dve posádky na nových autách a pokúsiť sa o pekný výsledok. V tomto športe však dopredu nie je nič isté a tak pôjdeme skromne krôčik po krôčiku a uvidíme, kde budeme v závere sezóny.“

38.ročník Kowax Valašská Rally ValMez 2019 otvára MSR sezónu hneď dvoma súťažnými dňami (každá z dvoch etáp bude bodovaná osobitne). Celkovo čaká na posádky štrnásť meraných úsekov a 164 ostrých kilometrov. Štartuje sa piatkovým večerným prológom v uliciach Valašského Meziříčí a víťazov spoznáme v nedeľu popoludní na námestí pred radnicou, kde ich dekorujú bývalé rely hviezdy Václav Blahna a Pavel Sibera.

Zdroj: Ľuboš Kašický / Foto: Tibor Szabosi

Pridaj komentár