Kesko Racing, Fuska a Derďáka čaká opäť nový kopec

Po úvodnej trojici podujatí Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2019, ktoré sa konali v Rakúsku a Poľsku sa v priebehu nadchádzajúceho víkendu presunie kopcový seriál na Moravu, do Šterberku.

Práve tu, na podujatí zaradenom do seriálu FIA European Hill Climb Championship, budú jazdci slovenského kopcového šampionátu bojovať o ďalšie, už štvrté body v poradí. Pre dvojicu jazdcov rožňavského Kesko Racing Teamu však šternberský kopec bude opäť novinkou.

„V Šternberku som ešte nejazdil, takže to bude rovnako zaujímavé ako v Rechbergu, kde sme tohtoročnú kopcovú sezónu odštartovali. Verím však, že sa mi trať podarí zvládnuť a dosiahnuť dobrý výsledok. Na našom Seate Leon TDi máme novú prevodovku, keďže v Zaluži sa nám stará rozpadla. Auto je pripravené a dúfam, že bude fungovať rovnako spoľahlivo ako doteraz,“ povedal Fero Fusko.

„Pre mňa samozrejme Šternberk bude rovnako novinkou, keďže som začal jazdiť až v minulom roku a vtedy v slovenskom kalendári toto podujatie nefigurovalo. Videl som nejaké onboardy, čiže aspoň zhruba viem do čoho idem. Už sa teším,“ doplnil David Derďák, ktorý sa divákom predstaví v spolupráci s vozidlom Škoda Fabia.

Na podujatí ME Ecce Homo 2019 sa predstaví viac ako dvesto jazdcov z celej Európy. Všetkých zúčastnených pritom čaká zdolávanie trate o dĺžke 7800 metrov a prevýšenia 307 metrov. V sobotu 1.6.2019 zúčastnených čaká dvojica tréningových jázd, v nedeľu 2.6.2019 zase dvojica súťažných, pričom súčet časov v nich dosiahnutých nám prezradí konečné umiestnenie konkrétnych jazdcov.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár