Subaru Rally

Lapdavskí smerujú na 25. Rally Prešov 2019

Po radosti zo zisku víťazných pohárov v triede 3, ale aj prehltnutí horkosti z defektu v poslednej rýchlostnej skúške v rámci Rally Hustopeče, smerujú bratia Lapdavskí teraz do Prešova.

Subaru Rally

Práve metropola Šariša sa stane počas prvého júlového piatka a soboty dejiskom štvrtého kola Majstrovstiev Slovenska v rally 2019. Popri päťdesiatke iných súťažných posádok sa na prešovských tratiach predstaví aj posádka Subaru Rally Teamu Komárno, bratia Lukáš a Július Lapdavskí. Samozrejme, rovnako ako ne všetkých predchádzajúcich podujatiach aktuálnej sezóny, aj teraz sa na štart postavia v spolupráci s vozidlom Subaru Impreza WRX STi.

„Aktuálne nám patrí druhá priečka priebežného poradia v slovenskom rally šampionáte v triede 3 a radi by sme si aj v Prešove na svoje konto pripísali nejaké body. Vieme však, že tunajšia súťaž nebude vôbec jednoduchá. Rýchlostné skúšky sme už v minulosti niekoľkokrát absolvovali, čiže presne vieme čo nás čaká. V triede 3 budeme bojovať o víťazstvo celkovo ôsmi, čo nie je veľa, ale ani málo. Myslím si, že zaúradovať na tejto súťaži môžu, ako sa už niekoľkokrát v Prešove stalo, defekty. Verím však, že ten smolný sme si vybrali už v Hustopečiach. Držte nám palce,“ povedal Július Lapdavský, spolujazdec.

Subaru Rally

Jubilejná 25. Rally Prešov 2019 odštartuje v dňoch 5. – 6.7.2019. Organizátor pre zúčastnené posádky pripravil jednoetapovú súťaž ktorej celková dĺžka bude 254,90 kilometra. V celkovej dĺžke je započítaných aj osem rýchlostných skúšok v súhrnnej dĺžke 80,20 kilometra. Slávnostný štart podujatia je naplánovaný na piatok (5.7.2019) od 19:00 hodiny na štartovej rampe umiestnenej na Hlavnej ulici, čiže na prešovskom námestí. Cieľ súťaže je plánovaný na sobotu (6.7.2019) od 16:25 hodiny rovnako na Hlavnej ulici v Prešove.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár