Kesko Racing Team

Keskovci si poriadne užili Jankov vŕšok

Rožňavský Kesko Racing Team absolvoval ďalšie podujatie zaradené do Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2019. To sa konalo v rámci podujatia Autopola Jankov vŕšok 2019 ako ôsme a deviate kolo šampionátu.

Kesko Racing Team

Na trati medzi Uhrovcom a partizánskym pamätníkom na Jankovom vŕšku sa predstavila dvojica jazdcov Kesko Racing Teamu. Hneď úvodom treba povedať, že preteky sa v ich podaní vydarili.

Fero Fusko bojujúci o majstrovský titul v rámci triedy N do dvoch litrov sa množstvu divákov, ktorých sa popri trati na Jankovom vŕšku každoročne zíde neskutočné množstvo, predstavil v spolupráci so Seatom Leon TDi. Výsledkom boli dve tretie miesta, za ktoré bral množstvo bodov do priebežného poradia šampionátu.

„V minuloročnej sezóne som tu neštartoval a musím povedať, že mi to chýbalo. Na trati som sa totiž v niektorých momentoch trochu strácal. Navyše bola trať neskutočne šmykľavá, ale na druhej strane musím povedať, že je naozaj nádherná, technická. So svojim výkonom som spokojný, každou jazdou sa mi darilo robiť lepšie a lepšie časy a to je podstatné,“ zhodnotil svoj výkon Dobšinčan Fero Fusko.

Kesko Racing Team

V prípade Davida Derďáka bolo všetko inak. Ten si trať spoločne so Škodou Fabia vyskúšal už v minulom roku a tak presne vedel čomu sa má vyhnúť. Podarilo sa a Dado v cieli oboch súťažných dní bral ocenenia za druhé miesto v triede E1 do 1,4 litra, ale aj za tretie miesto medzi Juniormi.

„V minulom roku ma tunajšia trať už vycvičila a tak som vedel o extrémne šmykľavom asfalte. Dal som si na to pozor a všetko išlo ako malo. Z jazdy na jazdu som sa zlepšoval a výsledky sa dostavili. Som spokojný,“ dodal David Derďák.

Po pretekoch na Jankovom vŕšku nasleduje v pretekoch drobná pauza. Tá končí počas predposledného augustového víkendu pretekmi v Ústí nad Orlicí.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár