Miki Čambal

Čambal priviezol z Ústeckej21 jedno víťazstvo a jedno druhé miesto

Desiate a jedenáste kolo Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2019 sa konalo v Ústí nad Orlicí. Miki Čambal a RS Team na tomto kopci mali premiéru, ktorú si patrične aj užili.

Miki Čambal

V prípade Mikiho Čambala už asi nie je na Slovensku, či Morave veľa kopcov, kde by ešte nejazdil. Výnimku až do uplynulého víkendu tvorilo Ústí nad Orlicí, kde sa konalo podujatie Ústecká21 – Memoriál Miroslava Urbana. S novou, neznámou traťou sa Miki vysporiadal po svojom, už v sobotu bral víťazstvo v triede E1 do 1,6 litra. V nedeľu mu toto ocenenie ušlo iba o tri desatinky sekundy. Za nedeľu bral teda pohár za druhé miesto v triede.

Miki Čambal

„Ústecká21 vo mne vyvolávala rešpekt. V príprave na preteky som videl prakticky všetky onboardy jazdcov. Už pri videách som vedel, že je to trať, ktorá neodpúšťa chyby. V lepšom prípade je to strata času, v horšom “porucha” karosérie. Pricestovali sme o deň skôr a trať som si viackrát prešiel. Už v prvom tréningu som mal slušné tempo a na moje prekvapenie som bol dosť rýchly aby som bojoval o popredné priečky medzi viac ako 150 štartujúcimi. Výhra v triede E1-1600 a v 2WD-1600, ale najmä piate miesto v absolútnom poradí MSR ma prekvapilo. V nedeľu to bolo v triedach a absolútnom poradí o jednu priečku horšie, ale domov som priviezol veľa dôležitých bodov. Chcel by som osobitne poďakovať DEMO Motorsport Teamu, ktorí mi tento víkend mimoriadne pomáhali s prípravou auta na jazdy a ja som sa mohol sústrediť len na trať a svoj výkon. Ďakujem partnerom Inter Cars Slovensko, racing-shop.sk a RS-teamu, že môžem štartovať na takýchto významných medzinárodných pretekoch,” .povedal Miki Čambal.

Miki Čambal

Teraz na Mikiho Čambala a RS Team čaká voľný víkend a následne preteky na Pezinskej Babe, kde si jeho výkon príde určite pozrieť aj množstvo jeho priateľov.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár