Kesko Racing

Kesko Racing Team spokojný s „vlastnou“ súťažou

Ako už napovedá samotný názov podujatia 10. KESKO MOBILE AUTO SHOW 2019, je jasné, že práve táto posledná rally súťaž v sezóne, bola aj v tomto roku bytostne spätá s rožňavským Kesko Racing Teamom.

Kesko Racing

Za všetko to, že v posledných šiestich rokoch pri názve podujatia „svieti“ názov KESKO MOBILE, je zodpovedný manažér Kesko Racing Teamu, Juraj Keszi.

Som rád, že toto podujatie môžem podporiť ako generálny partner. Keď sme sa prvýkrát dohodli na podpore, vôbec som netušil, že z toho vznikne takáto tradícia. Keďže AUTO SHOW má už desať rokov a tým pádom jubileum, môžem povedať, že ak sa bude dať, toto podujatie podporím aj v jeho ďalších ročníkoch. Má totiž stále stúpajúcu tendenciu, organizátor sa snaží, súťažné posádky sem veľmi radi chodia a inak to nie je ani s našim tímom. Dnes som tu v úlohe „nehrajúceho kapitána“, keďže už rally nejazdím a nechávam to radšej na chlapcov. Ja to už iba s pozadia manažujem. V tomto momente by som rád poďakoval celému tímu za výborné výkony, dosiahli sme na dvojicu majstrovských titulov, čo ma veľmi potešilo. Dúfam, že sa nám takto dobre bude dariť aj v budúcnosti,“ povedal nejazdiaci Juraj Keszi.

Kesko Racing

Juraj už spomínal dvojicu majstrovských titulov. Jeden z nich sa podarilo získať Františkovi Fuskovi v pretekoch automobilov do vrchu v triede N do dvoch litrov. Rovnaký jazdec sa však tešil aj z druhého majstrovského titulu, v tomto prípade v rally, ktorý získal spoločne so Štefanom Tökölim a vozidlom Seat Leon TDi. A práve na AUTO SHOW to vyzeralo, akoby sa táto dvojica po sezóne pohádala, keďže obaja sa predstavili v úlohe jazdcov. Navyše na zhodných vozidlách Seat Leon TDi.

Nie nepohádali sme sa, ale chceme si to obaja poriadne užiť. Na AUTO SHOW nám prišlo množstvo partnerov a známych a my sme ich spoločne s Piťkom povozili. V priebehu súťaže sme zase v súboji s časom bojovali proti sebe. Ale to „iba akože“. Stále sme kamaráti a žiadny rozvod nechystáme,“ vysvetlil s úsmevom Fero Fusko.

Ja som nesmierne vďačný za túto skúsenosť. Byť jazdcov a spolujazdcom je neskutočne veľký rozdiel. Keď mi však Ďuri Keszi túto možnosť ponúkol, ani chvíľu som neváhal. Ďakujem,“ doplnil Štefan Tököli.

Kesko Racing

Trojicu jazdcov Kesko Racing Teamu na 10. KESKO MOBILE AUTO SHOW 2019 doplnil Kamil Švec, ktorý spoločne s bratom Erikom v práve ukončenej sezóne vybojoval titul druhého vicemajstra Slovenska v rally v triede 6.

Na AUTO SHOW som sa už dávno tešil. Je tu vždy zábava a užívame si nielen jazdenie, ale aj stretnutia s partnermi, kamarátmi, či známymi, ktorí nás navštívia a ktorým vieme aj takto poďakovať za podporu.. Pre mňa, keďže mám v tejto sezóne nové auto je každý kilometer dobrý. Dúfam, že v budúcej sezóne sa nám bude dariť a budeme bojovať o titul v triede,“ uzavrel rozprávanie Kamil Švec.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár