KM RACING

V noci na snehu je to vždy nádherné, vraví Bisaha

Úspešný štart do novej sezóny 2020 absolvoval KM RACING tím s posádkou Ondřej Bisaha a Róbert Čech tretím miestom na Zimnej Levoči.

KM RACING

Preteky sa jazdili v rámci stále atraktívnejšej automobilovej série Motorsport Rally Cup (MRC) a v Levočských vrchoch na posádky čakala vyslovene pravá zimná atmosféra. Začínalo sa piatkovým večerným prológom z Levočskej Doliny a nočnú jazdu na snehu si posádky evidentne užívali. „Jazdiť v noci na snehu je vždy nádherné,“ neskrýval radosť ani Ondřej Bisaha, ktorý spolu s Róbertom Čechom štartoval na vozidle Ford Fiesta R5 v rámci Voľného pohára MRC. „Organizátori pripravili nádherné trate, ktoré sa veľmi dobre hodia na zimné súťaže. Snehu bolo naozaj dosť a v noci aj poriadne mrzlo (pozn.: cca -13°C) takže si to určite všetci vychutnali.

KM RACING

Po piatkovej „noci dlhých nožov“ pokračovala súťaž v sobotu dvoma úsekmi v okolí obce Torysky, ktoré sa išli hneď dvakrát. „Ako sme očakávali, na trati bolo veľa snehu, no aj napriek nášmu zlému nastaveniu a pneumatikám sme si zajazdili veľmi dobre,“ pokračuje Bisaha. „Treba však rovno povedať, že ten rozdiel bolo naozaj cítiť. Naše široké gumy, typu Monte Carlo, nezrýchľovali, ani nebrzdili tak, ako úzke gumy na švédsku rely. Dobrou správou však je, že o mesiac (pozn.: 22.februára) sa v Levoči bude jazdiť znova a teraz sa už budeme vedieť v predstihu na tieto podmienky pripraviť tak, ako treba. Dúfam, že sa sem vrátime so správnym nastavením a zajazdíme si ešte lepšie.

V silnej konkurencii Voľného pohára MRC skončila nakoniec posádka Bisaha – Čech na peknom treťom mieste, hneď za Poliakom Zapalom, ktorý v Levoči štartoval v rámci prípravy na februárovú súťaž Majstrovstiev sveta vo Švédsku, a skúseným domácim Igorom Drotárom (obaja na Fabii R5). „Zrýchľovali sme každou ďalšou rýchlostnou skúškou a odjazdené kilometre v týchto podmienkach boli pre nás veľmi užitočné. V priebehu súťaže sme nemali žiadne problémy a aj technika nás podržala. Akurát v samom závere sme nabrali dosť snehu na chladič, ktorý nám v cieli praskol. Inak to bolo veľmi vydarené podujatie a mám radosť z toho, že v takýchto náročných podmienkach nemal nikto vážnejšiu udalosť. Boli to naozaj pekné preteky. Chcem sa poďakovať tímu KM RACING za možnosť štartovať a Robkovi Čechovi za vrelé uvítanie,“ uzatvára svoje víkendové účinkovanie v Levočských vrchoch Ondřej Bisaha.

KM RACING

A spokojný bol aj šéf tímu Marek Krupina. „Ondřej znova ukázal svoje kvality a som rád, že sme úspešne nadviazali na našu spoluprácu. S výsledkom som spokojný a ak všetko dobre pôjde, tak verím, že sa sem vrátime aj o mesiac a zabojujeme znova o víťazné priečky. Ďakujem našej posádke, našim partnerom aj fanúšikom za podporu.

Zdroj: Ľuboš Kašický / Foto: Tibor Szabosi

Pridaj komentár