Miroslav Zapletal

Zapletal so Sýkorom priebežne na 9.mieste v triede T1.1.

Druhá etapa Rally Dakar 2021 sa Mirovi Zapletalovi a Marekovi Sýkorovi naozaj vydarila, pričom v priebežnom poradí dvojica poskočila na priebežné deviate miesto v triede T1.1.

Miroslav Zapletal

Aj dnešná, čiže druhá etapa Rally Dakar 2021 bola rovnako perfektná ako prvá. Organizátor opäť prekvapil a predstavil novú, ale fakt nádhernú trať, ktorá spočiatku, nejakých 30 – 40 kilometrov obsahovala dosť dún, na ktorých sme si aj zaskákali, čo bolo super. Následne prešla do nejakého bývalého pieskového riečiska, potom zase boli nejaké duny, ale aj rýchle úseky. Fakt sa mi to veľmi páčilo. Navyše sa nám darilo, nezablúdili sme, neurobili sme ani jednu gumu, čiže za nás naozaj super,“ zhodnotil Marek Sýkora po dojazde so bivaku.

Ako sme už na začiatku spomínali, dnešná etapa sa z pohľadu posádky offroadsport.cz vydarila, v cieli zaznamenali nielen dvadsiate miesto absolútneho poradia, ale aj desiate v triede T1.11. Toto umiestnenie ich zároveň posunulo na deviate miesto v triede, v ktorej bojuje aj množstvo továrenských posádok.

Miroslav Zapletal

Dnešná, druhá etapa Rally Dakar 2021 smerovala z mesta Bisha do Wadi Ad-Dawasiru. Zajtrajšia, tretia etapa bude v podstate okruhová pričom jej štart aj cieľ bude vo Wadi Ad-Dawasire. Jej celková dĺžka bude presných 630 kilometrov, pričom prejazdových bude 227 a ostrých 403. Povrch trate bude tvoriť v 78% piesok, v 12% zemina a celkovo si súťažné posádky zaskáču na 10% dún. Veríme, že aj v tejt etape sa Mirovi s Marekom bude dariť.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: offroadsport.cz, Mila Janacek, dakar.com

Pridaj komentár