Miroslav Zapletal

Tretia etapa Rally Dakar 2021 priniesla ďalšie zlepšenie pre Zapletala a Sýkoru

Aj tretia etapa Rally Dakar 2021 sa v prípade Čecha Mira Zapletala a Slováka Mareka Sýkoru vydarila. Po prejazde cieľom sa im podarilo poskočiť v priebežnom poradí na ôsmu priečku v triede T1.1.

Miroslav Zapletal

Tretia etapa Rally Dakar 2021 sa konala v okolí mesta Wadi Al-Dawasir, pričom organizátor pre súťažiacich pripravil nádielku 403 meraných kilometrov. Okrem tohto úseku museli zvládnuť aj 227 prejazdových kilometrov. To všetko na v prevažne pieskovej trati, vrátane tak obľúbených pieskových dún.

Dnes sa nám opäť darilo. Trať bola perfektná, rýchla, plná piesku a dún, niečo obdobné ako včera. To je presne to, čo sa nám na Rally Dakar páči a poriadne sme si to aj užili. Auto fungovalo na meranom úseku perfektne, akurát posledných približne 40, alebo 50 kilometrov v ňom niečo začalo rachotiť. Najskôr sme uvažovali, či zastaviť a skontrolovať čo to môže byť, ale nakoniec sme pokračovali ďalej až do cieľa, len sme pre istotu trochu zvoľnili tempo. Po prejazde cieľom nám horela manžeta na poloosi, ale to sa mi podarilo hneď zahasiť. Zistili sme, že sa nám totálne rozpadla poloos a že je aj ohnuté rameno, asi sme niekde chytili nejaký kameň. Čo sa týka navigácie, mne sa podarilo vychytať všetky problematické body v rámci navigácie a Miro jazdil rovnako bez problémov. Dojazdili sme rovnako ako včera a predvčerom na dvadsiatom mieste absolútneho poradia a zároveň sa nám podarilo poskočiť už na ôsme miesto v priebežnom poradí v triede T1.1. Bolo by super keby to takto pokračovalo aj ďalej,“ zhodnotil tretiu etapu Rally Dakar 2021 Marek Sýkora.

Miroslav Zapletal

Zajtrajšia štvrtá etapa bude najdlhšou etapou tohtoročného Dakaru. Všetci súťažiaci budú v rámci nej musieť absolvovať celkovo 813 kilometrov, v ktorých je už započítaných aj 337 ostrých. Trať pritom smeruje z Wadi Al-Dawasiru do Ryihádhu.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: offroadsport.cz, Mila Janacek, dakar.com

Pridaj komentár