Miroslav Zapletal

Smolná 5.etapa Rally Dakar 2021 pre Zapletala a Sýkoru

Tohtoročný Rally Dakar sa pre česko-slovenskú posádku Zapletal – Sýkora skončil pred cieľom 5.etapy, keď ich zradil Ford F150 EVO.

Miroslav Zapletal

Po výbornom štarte do Rally Dakar 2021, ale aj neustálom stäpaní v rebtíčku najlepších, prišiel v 5.etape Rally Dakar 2021 zvrat. Ford F150 EVO totiž necelých 100 kilometrov pred cieľom dnešnej etapy Rally Dakar 2021 odmietol ďalšiu spoluprácu. Napriek snahe opraviť vozidlo priamo na trati, prišlo nakoniec k najhoršiemu a česko-slovenská posádka musela zo súťaže odstúpiť.

Po tých predchádzajúcich dňoch, keď sa nám fakt darilo a postupne sme vylepšovali aj našu pozíciu, či už v absolútnom poradí, ale aj triede T1.1. sa naše auto rozhodlo necelých 100 kilometrov pred cieľom dnešnej etapy vyhlásiť štrajk. Mrzí ma to, etapa bola veľmi pekná, náročná aj jazdecky, ale aj navigačne. Asi po 30 kilometroch sme dokonca prišli do spleti asi desiatich áut, kde nikto nevedel kam vlastne treba ísť. Nakoniec sme všetko zvládli. V momente, keď sme boli necelých 100 kilometrov pred cieľom, sme však ostali stáť, motor síce vrčal bez problémov, ale po pridaní plynu začal motor strieľať a nedalo sa ísť ďalej. Hľadal som, skúšal všetko možné, ale nič nepomáhalo. Jednoducho neviem čo sa stalo, asi niečo v elektrike. Nakoniec sme auto museli nechať v púšti a zavolať si vrtuľník na odvoz do bivaku. Mechanici auto pôjdu zobrať až ráno. Skúsime ho dať v bivaku dokopy a chceme pokračovať ďalej. Síce už iba nesúťažne, ale pojmeme to aspoň ako tréning. Škoda, veľmi sme chceli urobiť dobrý výsledok, ale technike jednoducho niekedy nerozkážeme,“ zhodnotil smutný Marek Sýkora.

Miroslav Zapletal

Nuž aj takúto podobu má niekedy motoristický šport, Rally Dakar nevynímajúc.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: offroadsport.cz, Mila Janacek, dakar.com

Pridaj komentár