MiddleCap Racing

Druhé miesto pre slovenský MiddleCap na 12H v Paul Ricard

Seriál 24H Series pokračoval po pretekoch na okruhu Mugello vo francúzskom Paul Ricard. Spoločný slovensko-český tím MiddleCap & Scuderia Praha dojazdil na druhom mieste absolútneho poradia.

MiddleCap

Už kvalifikácia na 5843 metrov dlhom okruhu Paul Ricard ukázala, že slovensko-česká trojica v zložení Miroslav a Matúš Výbohoví a Josef Král, má so svojim Ferrari 488 GT3 (EVO 2019) namierené veľmi vysoko, keďže jej patril najrýchlejší dosiahnutý čas a tým pádom aj Pole Position na štarte 12 hodinových pretekov.

Som rád, že sa nám podarilo vybojovať Pole Position, ale to je iba čiastkový úspech. Teraz nás čakajú 12 hodinové preteky, v ktorých odjazdíme strašne veľa kôl. Vieme, že proti nám stojí nesmierne silná konkurencia, navyše pri takýchto pretekoch veľa záleží aj na výdrži techniky a samozrejme aj na veľkej dávke toho povestného športového šťastia,“ povedal pred štartom Josef Král.

MiddleCap

Práve Pepa rozbiehal v MiddleCap & Scuderia Praha Teame preteky a darilo sa mu veľmi dobre. Rovnako nesmierne rýchle časy robil aj Matúš Výboh a zahanbiť sa nedal ani Miro Výboh. A práve ten mal nesmiernu radosť z pre neho novej trate.

Som naozaj rád, že tu štartujeme. V Mugello to bolo super, tu je však pre mňa aj pre Matúša úplne nová trať. Je to úplne iné ako vo Ferrari Challenge, ale teší ma to. Treba povedať, že sme začali výborne, prvé miesto v tom pomyselnom vláčiku mi dáva nádej na výborný výsledok. Dúfam, že sa nám bude dariť počas celej doby trvania pretekov,“ dodal Miroslav Výboh.

MiddleCap Racing

Obdobné myšlienky vírili v hlave aj Matúšovi Výbohovi, ktorý sa vyjadril nasledovne: „Myslím, že všetci od nás očakávajú to najlepšie čoho sme schopní. V svete GT3 sme noví, v Mugello sa nám darilo a verím tomu, že tu to bude rovnako tak. Urobíme pre to maximum.

Preteky po 12 hodinách nakoniec skončili pre MiddleCap & Scuderia Praha Team druhým miestom absolútneho poradia, čo v danej konkurencii z pohľadu nováčikov 24H Series vôbec nebolo zlé. Jedno je isté, po druhom mieste v Mugello a druhom v Paul Ricard sa Výbohovci a Král zaradili medzi špičku 24H Series.

MiddleCap Racing

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Scuderia Praha

Pridaj komentár