XIQIO Racing

Druhé miesto pre XIQIO Racing a Tomáša Struckela z Ruskova

Košičan Tomáš Struckel sa po dlhšej dobe opäť postavil na štart podujatia zaradeného do Majstrovstiev Slovenska v automobilovom slalome 2021. A opäť z toho bolo pódium.

XIQIO Racing

Po úvodnom slalome v Cesticiach a následne vynechanom slalome v Moldave sa počas prvej júlovej soboty postavil Tomáš Struckel na štart tretieho kola seriálu, podujatia XIII. Racoon Ruskovský slalom 2021. Spomedzi takmer deväťdesiatky jazdcov nakoniec Tomášovi patrilo v cieli druhé miesto absolútneho poradia. Samozrejme si spolu s výborným umiestnením odviezol aj ďalších dvadsaťpäť bodov do priebežného poradia majstrovstiev. Aj vďaka nim mu patrí v priebežnom poradí celkovo tretie miesto so ziskom päťdesiatpäť bodov, pričom za lídrom šampionátu zaostáva iba o štyri body.

XIQIO Racing

Na Ruskovskom slalome som štartoval už tretíkrát, ale tohtoročnú trať som išiel premiérovo. Konkurencia sa tu zišla naozaj veľmi silná, veď na štarte nechýbal takmer nikto zo slovenskej špičky. Trať bola dobrá, rýchla a ja som sa snažil zajazdiť čo možno najlepšie. Už po prvej jazde mi bolo jasné, že na Jožka Béreša mladšieho, štartujúceho na naozajstnom pretekárskom vozidle, nebudem mať. Napriek tomu som sa snažil nemyslieť na to a hlavne zajazdiť najlepšie ako som vedel. Som rád, že mi Marián Mičák požičal náš „coffee car“. Tak totiž voláme Subaru Impreza, s ktorým jazdí náš šéf tímu väčšinou iba na kávu. Som rád, že som zase mohol reprezentovať XIQIO Racing team a doviezť domov dobrý výsledok,“ zhodnotil Tomáš Struckel.

XIQIO Racing

Z dobrého výsledku mal radosť aj spomínaný šéf XIQIO Racing Teamu, Marián Mičák: „Tomáš zase raz poriadne prehnal naše Subaru a zase dokázal, že je nielen špičkový mechanik, ale aj jazdec. Robí nášmu tímu výbornú reklamu a ja som spokojný.

Majstrovstvá Slovenska v automobilovom slalome 2021 pokračujú koncom mesiaca júl podujatím v Šaci pri Košiciach. To, či sa Tomáš divákom predstaví aj tu, to v tomto momente ešte nevieme. Ak sa tak stane, určite vás o tom budeme informovať.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Julo Salzer

Pridaj komentár