LUNA Racing

LUNA Racing Team s Popovičom a Lejkom absolútnymi víťazmi 4.Rally Vranov 2021

Víťazstvom posádky LUNA Racing Teamu, Romana Popoviča a Matúša Lejka jazdiacim na Škode Fabia R5 skončila 4.Rally Vranov 2021.

LUNA Racing

Fanúšikovia rally súťaží na Slovensku sa po dlhej dva a pol mesiaca dlhej pauze opäť dočkali. Vo Vranove nad Topľou totiž v priebehu soboty (14.8.2021) odštartovala rally súťaž. Tá síce nebola zaradená do Majstrovstiev Slovenska v rally 2021, ale zahŕňala v sebe súboje o body v rámci Slovenského rally poháru, Motorsport Rally Cup a na svoje si prišli aj jazdci zaradení do Voľného pohára. Na štarte sme tak mali možnosť sledovať takmer sedemdesiatku jazdcov. Medzi nimi sa predstavili aj dve súťažné posádky slovenského LUNA Racing Teamu, už spomínaní Popovič s Lejkom, ale aj Marián Kekeňák so Zdenkom Bystránom, ktorý bojovali na trati s vozidlom Ford Fiesta Proto.

Vranovskú trať, ako sme už v úvode spomínali, najlepšie zo všetkých zúčastnených zvládla dvojica Roman Popovič a Matúš Lejko. Roman si tak pripísal v poradí už druhé absolútne víťazstvo na Rally Vranov v rade.

LUNA Racing

Sám som prekvapený, konkurencia bola silná a boli tu ďaleko lepší „strelci“ ako som ja. Samozrejme som šťastný, že to takto vyšlo, poriadne sme si to užili. Už som si v aute ďaleko istejší, čo sa aj ukázalo na výsledku. Musím však povedať, že poslednú rýchlostnú skúšku, čo bol Dargov, som išiel s veľkým rešpektom, bolo to veľmi rýchle a ľahko sa tam dala vyrobiť nejaká chyba. Matúš ale fungoval perfektne, som rád, že som si našiel výborného spolujazdca, s ktorým sme dokonale sadli aj ako ľudia. A samozrejme som rád, že sa nám zase podarilo doviezť LUNA Racing Teamu výborný výsledok,“ zhodnotil po súťaži Roman Popovič.

Rovnako výborne odjazdila súťaž aj druhá posádka LUNA Racing Teamu, čiže Marián Kekeňák a Zdenko Bystrán. Po prejazde cieľovou rampou im patrilo štvrté miesto absolútneho poradia a tretie miesto vo Voľnom pohári, nakoniec však v oficiálnych výsledkoch nefigurovali.

LUNA Racing

Mrzí ma to, ale tak ako organizačne chaoticky Rally Vranov začal, tak aj skončil. V úvode sme hodinu stáli pred štartom rýchlostnej skúšky, keďže chýbal lekár. Tejto úlohy sa nakoniec zhostil náš kolega rallysta Igor Hupka, ktorý oželel vlastné zvezenie a možnosť bodovať, za čo mu patrí vďaka všetkých štartujúcich. Následne druhá rýchlostná skúška bola zrušená a bol nariadený voľný prejazd. V druhej sekcii už všetko fungovalo, ale po dojazde do servisnej zóny nastal neskutočný chaos, keďže v čase nášho odjazdu na cieľovú rampu už v priestoroch servisu mala začínať iná akcia. Aj pred cieľovou rampou sme čakali zase hodinu, no a po nej som prišiel do Uzavretého parkoviska kde nikto nebol a navyše tam neboli ani súťažné vozidlá. Povedali sme si, že UP organizátor asi zrušil a zabudol to posádkam oznámiť, tak sme Fiestu naložili na vozík a vyrazili domov. Až v nedeľu sme sa dozvedeli, že RŠK nás za tento priestupok vlastne zo súťaže vylúčila. Nechápem ako, veď podľa platných predpisov sme odovzdali jazdný výkaz už na rampe a po dojazde do UP toto vyzeralo ako normálne parkovisko a nebol tam ani jeden činovník. Je to už za nami, o body sme na tomto podujatí nebojovali,“ vysvetlil Marián Kekeňák.

LUNA Racing

LUNA Racing Team teraz čaká trojtýždňová pauza a po nej sa v priebehu prvého septembrového víkendu opäť predstaví fanúšikom v rámci kopcového šampionátu na Jankovom vŕšku.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár