Kesko Racing

Kesko Racing s Ferom Fuskom úspešne dobojoval kopcovú sezónu

Podujatie Autopola Jankov vŕšok 2021 bolo v prípade Kesko Racing Teamu posledným v tohtoročnej sezóne Medzinárodných majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu.

Kesko Racing

Medzi viac ako sto dvadsiatkou jazdcov, ktorí v priebehu prvého septembrového víkendu odštartovali na Jankovom vŕšku, bol aj Fero Fusko, reprezentujúci rožňavský Kesko Racing Team. Spoločne s vozidlom Seat Leon TDi sa zaradil medzi dvadsaťpäť jazdcov bojujúcich o body v rámci Performance Factor skupiny 5 v slovenskom medzinárodnom šampionáte. Navyše Fero bojoval na trati o dĺžke 3750 metrov aj o body v rámci triedy 5b v slovenskom kopcovom šampionáte.

Kesko Racing

Boli to pekné preteky a nesmierne silná konkurencia. Žiaľ, ako som už viackrát spomínal, na takejto technickej trati, aká je na Jankovom vŕšku, nie je naše auto celkom dobre stavané. Seat Leon TDi je prednostne pripravovaný na rally a oproti kopcovým špeciálom, ktoré sú veľmi ľahké a aj výkonnejšie, máme dosť veľký hendikep. Napriek tomu som po oba dva dni absolvoval bez problémov všetky jazdy a došiel do cieľa. Pre mňa je hlavne podstatné to, že som sa dobre zase dobre rozjazdil. Teraz nás čakajú Rally Košice, kde budeme bojovať o majstrovský titul v triede 12,“ povedal Fero Fusko po pretekoch Autopola Jankov vŕšok 2021.

Kesko Racing

Je síce pravda, že o dva týždne odštartuje ešte posledné kolo tohtoročného slovenského kopcového šampionátu v poľskej Korczyne, tu však na štarte už Kesko Racing Team neuvidíme. V pláne je totiž príprava súťažných vozidiel na Rally Košice, kde nielen Fero Fusko s Dušanom Kekeňákom budú bojovať o majstrovský titul v triede, ale rovnaké plány majú aj bratia Švecoví, ktorí zase majú našliapnuté na majstrovský rally titul v triede 6, ako aj skupine 2WD.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár