Offroadsport.cz

Sýkora so Zapletalom majú za sebou druhú etapu Rally Dakar 2022

Druhá etapa Rally Dakar 2022 je úspešne za nami. V nej sa podarilo posádke Offroadsport.cz, Miroslavovi Zapletalovi a Slovákovi Marekovi Sýkorovi úspešne dojazdiť až do bivaku Al Quasumah.

Offroadsport.cz

Dnešná etapa mala pôvodne smerovať z mesta Hail do bivaku Al Artawiyah. Po tom, o čom sme vás už včera informovali, ako prívalové dažde zasiahli spomínaný bivak, zmenil organizátor trasu pretekov, meraný úsek o dĺžke tristotridsaťosem kilometrov v nej však ostal. Zmenená bola iba posledná časť, ktorá po novom končila v bivaku Al Quasumah.

Posádka Offroadsport.cz Teamu, český jazdec Miroslav Zapletal a jeho slovenský spolujazdec Marek Sýkora túto etapu zvládli viac menej bez problémov, pričom im v cieli patrilo dvadsiate miesto v triede FIA T1.1. 4×4. V priebežnom poradí im v triede patrí aktuálne sedemnásta priečka, čo nie je zlé, veď práve v tejto triede bojujú aj továrenské tímy s posádkami zvučných mien.

Offroadsport.cz

Dnešná etapa bola charakteristikou obdobná včerajšej. Začalo to pieskom, potom asi pätnásť kilometrov dún, ktoré vôbec neboli jednoduché, keďže boli mokré. Potom to opäť prešlo do pieskových ciest a pred záverom nás ešte čakali ďalšie duny. Tie boli dosť nebezpečné, mokré s ostrými hranami. Inak to bolo úplne v pohode, nemali sme žiadne problémy a sme radi, že sme v cieli,“ vysvetlil Marek Sýkora.

Tretia etapa Rally Dakar 2022, ktorá čaká súťažiacich zajtra, bude smerovať z Al Quasumah do Riyadu. Jej dĺžka je naplánovaná na viac ako sedemsto kilometrov, pričom v rámci nej absolvujú súťažiaci aj viac ako štyristo kilometrov dlhý test. Ako dopadne táto etapa pre posádku Offroadsport.cz Teamu, o tom vás budeme opäť informovať.

Offroadsport.cz

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Offroadsport.cz, dakar.com

Pridaj komentár