Offroadsport.cz

Bezproblémová tretia etapa pre Sýkoru so Zapletalom

Skrátená trať, ale aj poriadne mokrý piesok a tridsať kilometrov ťažkých dún. Toto všetko čakalo v rámci tretej etapy na posádku Offroadsport.cz, Mira Zapletala a Mareka Sýkoru.

Offroadsport.cz

Súťažiaci v tretej etape mali pôvodne v pláne absolvovať tristo šesťdesiatosem kilometrov dlhý meraný úsek, ten však z dôvodov silných dažďov musel organizátor skrátiť na dvestopäťdesiatpäť kilometrov. Samotná trať smerovala v okolí Al Quasumahu, ke štartovala, ale aj končila. Napriek ťažkým podmienkam, ktoré dnes na trati tretej etapy Rally Dakar 2022 na všetkých účastníkov čakali, Miro s Marekom tieto nástrahy zvládli bez problémov, pričom v cieli tretej etapy im patrilo sedemnáste miesto medzi vozidlami zaradenými do triedy FIA T1.1. 4×4 a v rovnakej triede im patrí po troch etapách priebežné šestnáste miesto.

Offroadsport.cz

„Dnešná skrátená rýchlostná skúška kvôli už spomínaným dažďom nakoniec nemala 368, ale iba 255 kilometrov. Trať bola v podstate z 95 % rovnaká ako v minulých dňoch. Na začiatku boli duny, na konci rovnako, samozrejme po dažďoch poriadne mokré, nebezpečné s ostrými hranami. Medzitým rýchly piesok a musím povedať, že dnes poriadne rýchly. Čo sa týka auta nás, všetko fungovalo bezproblémov. Zajtra máme ďalšiu etapu a ideme do nej naplno,“ zhodnotil Marek Sýkora výkon posádky Offroadsport.cz.

Offroadsport.cz

Zajtrajšia, štvrtá etapa smeruje už naozaj do hlavného mesta Saudskej Arábie (včera sme vás o tom omylom informovali), do Riyádhu. Pre účastníkov Rally Dakar 2022 je pripravená etapa v ktorej musia absolvovať trať o dĺžke viac ako sedemsto kilometrov, ale aj štyristošesťdesiatpäť ostrých kilometrov. Dúfajme, že počasie už nebude vymýšľať a organizátor nebude musieť opäť upravovať dĺžku štvrtej etapy.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Offroadsport.cz, dakar.com

Pridaj komentár