Ján Miloň – víťazstvá aj na záver.

Čo má spoločné Čierny Balog a Ostrá Lúka. Preteky automobilov do vrchu, ale aj Jána Miloňa, ktorý ovládol skupinu A, ale aj triedu A nad dva litre.

Ján Miloň

#ŠKODA Fabia WRC

 

Ján Miloň práve v Čiernom Balogu pred štyrmi rokmi v rámci pretekov automobilov do vrchu predstavil svoju novú súťažnú zbraň – Škodu Fabia WRC. „Bolo to práve tu a bola neskutočná víchrica. Pri mojom prvom štarte mi do cesty, na trať spadli dva stromy, navyše neskutočne pršalo. Azda mi vtedy pri predstavení Škody Fabia WC pršalo aj šťastie, keďže od tej doby spolu úspešne bojujeme. Prežili sme spoločne horšie chvíle, postupom času však prišli aj lepšie, ktoré našťastie trvajú až dodnes,“ spomína Ján Miloň na preteky spred štyroch rokov.

Práve preteky v Čiernom Balogu po už spomínanom roku sa do kalendáru Slovenskej asociácie motoristického športu viac nedostali. Stalo sa tak až v tomto roku a s Jánom Miloňom sme sa tak mali možnosť opäť stretnúť. Na tej istej trati ako pred štyrmi rokmi, s tým istý vozidlom. Tentoraz víchrica nehrozila, aj keď o slovo sa chvíľami hlásil dážď, ktorý sa však striedal na oblohe so slnkom. Napriek tomu sa tu Miloňovi a jeho Škode Fabia WRC darilo podstatne lepšie ako pred spomínanými štyrmi rokmi. Nielenže dokonale ovládol skupinu A, ale aj triedu A nad dva litre a počas oboch dní vybojoval aj tretie miesto absolútneho poradia. „V tomto roku, musím si poriadne zaklepať, mám iba šťastie. Darí sa mi nielen na týchto pretekoch, ale aj všetkých, ktoré som až doposiaľ absolvoval a musím povedať, že je to neskutočne dobrý pocit. V takej pohode, v akej jazdím tento rok, som už dlho nefungoval. Výsledkom toho je aj predčasný zisk titulu v skupine A, ale aj triede A nad dva litre,“ doplnil spokojný Ján Miloň po absolvovaní pretekov v Čiernom Balogu.

Ján Miloň

#ŠKODA Fabia WRC

Posledné podujatie Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu pripadlo už viac, menej tradične na Ostrú Lúku. Tu musel Ján Miloň už iba potvrdiť titul prvého kopcové vicemajstra. To sa mu samozrejme podarilo, navyše pridal aj ďalšie dve víťazstvá v skupine a triede. V rámci absolútneho poradia mu pritom v sobotu patrila tretia priečka a v nedeľu štvrtá. „Všetko to vyšlo presne tak ako som chcel. Potvrdil som titul prvého vicemajstra Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu, pridal ďalšie body do hodnotenia skupiny a triedy, aj keď tam som už mal majstrovské tituly zabezpečené. Navyše som si dobre zajazdil, bez stresu a zbytočných tlakov. Tohtoročná sezóna vyšla nadmieru dobre, bodaj by boli aj všetky ostatné také isté. Ďakujem všetkým fanúšikom, priateľom, mechanikom, ale hlavne partnerom za podporu,“ ukončil rozprávanie o posledných dvoch kopciarskych víkendoch Ján Miloň.

Kopciarska sezóna je už síce za nami, diváci a priaznivci Jána Miloňa však nemusia za svojim idolom smútiť. Ján Miloň by sa mal všetkým v tohtoročnej sezóne predstaviť ešte raz a to v rámci podujatia Auto Show, ktoré sa bude konať začiatkom mesiaca november na Slovakia Ringu.

TS: Miro Majláth

Pridaj komentár