Martin Juhás a dve víťazstvá na Jahodnej

Plný počet bodov za dvojité víťazstvo v triede E1+2000/2WD si odviezol z Jahodnej Martin Juhás.

Martin Juhás

Šieste a siedme podujatie Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2015 sa konalo na Jahodnej pri Košiciach. Na štarte nechýbal ani Martin Juhás a jeho biele BMW M3 vo farbách MRM Motorsport Teamu. Spoločne súťažili nielen o čo najlepší výsledok v rámci absolútneho hodnotenia, ale hlavne o body do triedy E1+2000/2WD, ktorú nakoniec aj po oba dva dni pokorili.

V rámci prvého súťažného dňa Martin dokazoval, že vie dať „dole“ aj podstatne silnejšie vozidlá, nielen objemom motora, ale aj s pohonom všetkých štyroch kolies. Výsledok hovorí za všetko, veď po dvoch súťažných jazdách, ktorých výsledok určuje súčet dosiahnutých časov patrilo Martinovi Juhásovi nielen prvenstvo v už spomínanej triede, ale aj ôsme miesto absolútneho slovenského poradia. „Trošku sa na trati šmýkalo, ale všetko sa mi podarilo zvládnuť. Čas mohol byť aj o niečo lepší, ale vôbec to nevadí. Cieľ, čiže získať prvenstvo v triede som zvládol a podarilo sa mi pritom poraziť aj niektorých súperov na silnejších vozidlách. Bolo to fajn, zajtra skúsim zabojovať ešte viac, len dúfam, že nebude pršať. Mokrá trať totiž môjmu BMW celkom nesedí,“ vysvetlil Martin Juhás v cieli prvého súťažného dňa.

Martin Juhás

V nedeľu sa Martinovi podarilo v oboch ostrých jazdách dojazdiť v zhruba rovnakých časoch ako v sobotu, čo znamenalo, že opäť prvenstvo v triede obhájil, v absolútnom poradí z toho opäť bola ôsma priečka, aj keď teraz ho od siedmeho miesta delilo iba niečo vyše jednej sekundy. „Z výsledku mám naozaj radosť. V prvej ostrej jazde ma totiž začala neposlúchať trojka v prevodovke, ale nakoniec som zistil, že tento kopec asi treba jazdiť na vyšší prevodový stupeň, čiže štvorku. Tá trojka mi asi len chcela dať vedieť, že ju celkom nepotrebujem a že lepšie to pôjde predsa len na štvorke,“ s úsmevom zhodnotil Martin Juhás svoje nedeľné vystúpenie v rámci podujatia Moris Cup Jahodná 2015.

Martin Juhás

Diváci, ktorí by chceli opäť sledovať výkon Martina Juhása, si môžu pohľad na jeho jazdu naplno užiť už počas nadchádzajúceho víkendu. V tomto prípade však budú musieť vycestovať do českého Šternberku, kde sa bude konať ôsme kolo Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2015.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jakub Rovný

Pridaj komentár