XIQIO Rally Team na Jahodnej exceloval

Košický XIQIO Rally Team sa v tohtoročnej sezóne prvýkrát predstavil, s novou technikou, na pretekoch automobilov do vrchu. Z Jahodnej nakoniec odchádzal ako absolútny víťaz.

XIQIO Rally Team

Už pred podujatím Moris Cup Jahodná 2015 sme vás informovali o tom, že XIQIO Rally Team sa práve tu chystá predstaviť novú súťažnú techniku. V Škode Fabia WRC sa divákom na trati medzi košickou Alpinkou a lyžiarskym areálom Jahodná predstavil Tomáš „Srnka“ Ondrej a v Mitsubishi Lancer EVO IX Tibor Cserhalmi.

Tomáš „Srnka“ Ondrej si debut so Škodou Fabia WRC tímu XIQIO Rally nemohol predstaviť lepšie. V sobotu už v druhom tréningu zajazdil druhé miesto spomedzi všetkých jazdcov bojujúcich o body do slovenského kopcového šampionátu. V prvej ostrej jazde sa mu podarilo opäť dojazdiť s druhým najlepším časom, v druhej ostrej svoj čas ešte o viac ako dve sekundy vylepšil, žiaľ napriek tomu prišiel posun o jedno miesto smerom nadol. K tretiemu miesto v celkovom poradí však Tomáš pridal aj víťazstvo v triede A+2000, ale aj celej skupine A.

Nedeľa nezačala pre Tomáša Ondreja práve najšťastnejšie, keď v jedinej tréningovej jazde dňa skončil odstavený vedľa trate z dôvodu prasknutej poloosi. Po jej následnej výmene si však Srnka všetko vynahradil najrýchlejším časom. Keď v druhej súťažnej jazde pridal ďalší najrýchlejší čas, o absolútnom víťazovi druhého súťažného dňa Moris Cup Jahodná 2015 bolo rozhodnuté. „Podarilo sa mi vyhrať o necelú sekundu, čo ma neskutočne teší. Auto je neskutočné, funguje perfektne. Rád by som poďakoval šéfovi XQIO Rally Teamu Mariánovi Mičákovi za túto možnosť. Už sa neviem dočkať kedy si Fabiu WRC vyskúšam na rally,“ povedal v cieli vysmiaty Tomáš Ondrej.

XIQIO Rally Team

V druhom novom aute XIQIO Rally Teamu, ako sme už na začiatku spomínali, sedel Tibor Cserhalmi. Ten si preteky automobilov do vrchu vyskúšal po niekoľkých rokoch a treba povedať, že viac ako úspešne. V sobotu dojazdil na druhom mieste v triede A+2000, ale aj skupine A, zároveň sa pri neskutočnej konkurencii mohol tešiť aj zo šiesteho miesta absolútneho slovenského poradia. V nedeľu mu rovnako patrilo druhé miesto v triede a skupine, v absolútnom poradí sa navyše posunul o priečku vyššie, na piate miesto. „Bolo to výborné. Výsledok sa nám podaril, účel sme splnili, keďže v našom prípade išlo viac menej o testovanie. V mojom prípade ma navyše potešil návrat do Mitsubishi, s ktorým som v minulosti mnohokrát jazdil v rámci rally súťaží. Auto bolo pripravené na sto percent. Veľká vďaka patrí, tak ako už aj Tomáš povedal, Mariánovi Mičákovi, šéfovi XIQIO Rally Teamu,“ povedal spokojný Tibor Cserhalmi.

Samozrejme, nespokojný nemohol byť ani už spomínaný manažér XIQIO Rally Teamu, Marián Mičák: „Super. Nepočítal som, že naša premiéra s týmito vozidlami vyjde tak dobre. Ďakujem Tomášovi a Tiborovi za perfektne odvedenú prácu a samozrejme moja vďaka patrí aj našim reklamným partnerom. Teraz nás čakajú úpravy oboch vozidiel späť na rally predpisy. Už koncom mesiaca naše dve posádky budú môcť diváci sledovať na Rally Lubeník.“

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jakub Rovný

Pridaj komentár