Martin Juhás bral v Šternberku tretie miesto

V českom Šterberku odštartovalo ôsme kolo slovenských kopcových majstrovstiev. Na štarte nechýbal ani Martin Juhás a jeho biele BMW M3. Výsledkom bolo tretie miesto absolútneho slovenského poradia.

Martin Juhás

Preteky automobilov do vrchu v Šterberku, ktoré so stodesať ročnou tradíciou patria medzi najstaršie v Európe. Navyše tunajšie preteky v tomto roku oslavovali aj jubilejných tridsaťpäť rokov zaradenia do seriálu majstrovstiev Európy. To všetko znamená dve veci. Po prvé, že na trati sa divákom predstavilo viac ako stopäťdesiat pretekárov z množstva európskych krajín, po druhé, že v rámci európskych pretekov absolvujú všetci prihlásení jazdci v sobotu najskôr dvojicu tréningových jázd a až v nedeľu ich čaká dvojica súťažných, ktorá rozhodne o výsledku. To všetko na sedemtisícosemsto metrov dlhej trati, v spoločnosti najrýchlejších európskych jazdcov. Medzi nimi nechýbal ani Slovák, Martin Juhás a jeho BMW M3.

Martin Juhás

„V prvom rade musím povedať, že posledný týždeň bol v našom MRM Motorsport Teame dosť hektický. Na Jahodnej mi totiž začala štrajkovať trojka v prevodovke a keďže už týždeň po košických pretekoch štartovalo ďalšie kolo Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2015, v Šterberku museli sme doma rýchle prevodovku otvoriť a pozrieť v čom je problém. Našťastie sme všetko stihli a na štart Ecce Homo Šterberk sme prišli v dobrej kondícii,“ opísal medzi pretekové obdobie Martin Juhás. „Okrem toho, že tu panovala dobrá atmosféra, rovnako ako všade inde, aj tu boli neskutočné horúčavy. Ja som Ecce Homo absolvoval iba druhýkrát v živote, ale musím povedať, že to stálo za to, veď aj výsledok hovorí za všetko. Podarilo sa mi v absolútnom slovenskom poradí dojazdiť na treťom mieste a zároveň vyhrať aj svoju triedu. Mal som pred pretekmi ambície, dojazdiť na štvrtom mieste, no moje postavenie mi uľahčila konkurencia, ktorá musela z pretekov z dôvodu poruchy techniky odstúpiť. Robíme však šport pri ktorom sa takéto veci stávajú a nerád by som teraz hovoril, že som bol najlepší, nabudúce totiž môže auto odmietnuť poslušnosť mne. Preto hovorím, že moje umiestnenie mi konkurencia uľahčila. So samotnými pretekmi som naozaj spokojný, oproti minulému roku sa mi podarilo zlepšiť svoj osobný čas o osem sekúnd, čo ma potešilo,“ opísal preteky v Šterberku Martin Juhás.

Martin Juhás

Teraz nasleduje v seriáli pretekov automobilov do vrchu takmer mesačná prestávka a po nej sa s Martinom Juhásom stretneme opäť začiatkom mesiaca júl na Pezinskej Babe.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jakub Rovný

Pridaj komentár