Dobšiná 2015: Beneš najrýchlejší

Český pilot Miloš Beneš na Oselle FA30 bol najrýchlejším mužom 32.ročníka pretekov do vrchu na Dobšinskom kopci 2015. V druhej jazde zajazdil čas 2:27,447 a po súčte oboch jázd bol jednoznačne najrýchlejším jazdcom.

Dobšiná

Podľa očakávania druhé miesto obsadil skúsený Fausto Bormolini (Reynard K02), keď za Benešom zaostal celkovo o päť sekúnd. Prekvapivo tretí čas obhájil z prvej jazdy nováčik David Hauser (Wolf GB08F1), keď odolal ataku Davida Komárka (Norma M20 FC) a Dušana Nevěřila (Norma M20FC). Po prvej jazde boli medzi nimi tesné rozdiely a vyzeralo to na napínavý súboj. Mladý Luxemburčan ukázal však svoj talent a pozíciu ustál.

Najlepším Slovákom a zároveň najlepším „plecháčom“ sa stal Igor Drotár na svojom Mitsubishi Lancer WRC. tak, ako nám ohlásil po prvej jazde, tu druhú išiel s rezervou na istotu a z Dobšinej si po odstúpení vezie najviacej bodov, čím znova robí slovenský „majstrák“ zaujímavejším. Rozdiel po Dobšinej je znova iba 21 bodov.

Dobšiná

Janko Miloň, po vyrovnanom výkone, doviezol svoju Škodu Fabia WRC na druhom mieste aj v druhej súťažnej jazde a zaslúžene berie osemnásť bodov. Pätnásť bodov za tretie miesto si na radosť domácich pripisuje domáci pretekár Vlasto Majerčák (Mitsubishi Lancer), ktorý po prvej jazde menil setup. Zjavne mu to pomohlo a vedľa pozície tretieho najrýchlejšieho Slováka si znova prinavrátil aj traťový rekord v Skupine N, keď jeho čas z druhej jazdy bol 2:58,038s! Macedónčana síce porazil, ale v súčte oboch jázd bol napokon Igor Stefanovski predsalen o kúsok lepší a „N“-ká vyhral.

Ľuboš Kašický
Tlačové stredisko DK 2015

Foto: ForzaFerrari.sk

Pridaj komentár