Slovak National Hillclimb Team v Dobšinej bez poloosi, ale aj víťazstvom

Slovak National Hillclimb Team sa v rámci Dobšinského kopca 2015 predstavil v plnej zostave. Na konci viezol domov víťazné poháre, ale aj zlomenú poloos.

Slovak National Hillclimb Team

Štvorica jazdcov, Peter Ambrúz, Peter Jureňa, Peter Florek a Sergej Škarpíšek sa v rámci jediného slovenského podujatia zaradeného do seriálu Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu predstavili divákom v plnej paráde. Trojica z nich úspešne dojazdila obe súťažné jazdy, akurát Peter Ambrúz skončil už v prvej ostrej jazde z dôvodu prasknutej poloosi na jeho Vauxhall Vectra ST. „V sobotu, v rámci prvého tréningu všetko fungovalo. Druhý bol z dôvodu búrky zrušený a po tom, čo som sa postavil na štart prvej ostrej jazdy mi praskla poloos. Snažil som sa napriek tomu dôjsť až do cieľa, ale musel som zastaviť na červenú vlajku, kvôli rozliatemu oleju z auta jazdiaceho predo mnou. Po návrate do priestoru štartu bolo jasné, že nemá význam ďalej pokračovať,“ opísal dôvod odstúpenia z pretekov Peter Ambrúz.

Slovak National Hillclimb Team

Podstatne lepšie sa v Dobšinej viedlo Petrovi Jureňovi jazdiacom na vozidle Mitsubishi Lancer EVO IX v triede A+2000. Zo záverečného pódia si Peter odviezol poháre za víťazstvo v skupine A a triede A+2000. Navyše Peter Jureňa uzatváral najrýchlejšiu päťku absolútneho poradia slovenských majstrovstiev. „Veľmi dobre zabezpečené preteky, super organizácia, všetko bolo tak ako má byť. V skupine A som skončil prvý, čo je super, bola tu nadmieru silná konkurencia. V minulosti som tu jazdil o dve sekundy lepšie časy, no teraz štartujem s vozidlom N-kovým, v skupine A. Toto Mitsubishi má ťažší prevod a cítim, že na takom dlhom kopci práve z dôvodu prevodu nestíha. Ale body beriem plné a som šťastný,“ zhodnotil Peter Jureňa svoj výkon.

Slovak National Hillclimb Team

Dvojicu Petrov dopĺňal v rámci Slovak National Hillclimb Teamu aj tretí Peter, tentoraz Peter Florek a Nissan 350Z. Peter dojazdil v hodnotení triedy E1+2000/2WD na druhom mieste a rovnako si domov z Dobšinej odniesol peknú cenu. „Bolo to dobré. Všetko fungovalo ako malo, škoda len toho jedného zrušeného tréningu. Keď sa však počasie zblázni, organizátor s tým nič neurobí,“ doplnil Peter Florek.

Posledným mušketierom zo štvorice jazdcov Slovak National Hillclimb Teamu je Sergej Škarpíšek. Ten sa divákom v Dobšinej predstavil už tradične s vozidlom Opel Astra GSi Turbo. „Výborne som si na pretekoch oddýchol a presne o to mi aj išlo. Obe súťažné jazdy som išiel v takmer rovnakom čase, čo ma potešilo,“ uzavrel Sergio rozprávanie.

Slovak National Hillclimb Team

Slovak National Hillclimb Team a jeho jazdcov už o dva týždne po Dobšinskom kopci budeme mať možnosť sledovať v rámci ďalšieho kola slovenského kopcového šampionátu na podujatí Autopola Jankov vŕšok neďaleko Bánoviec nad Bebravou.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jakub Rovný

Pridaj komentár