Martin Juhás aj z Dobšinej s víťazstvom

Prvá zákruta Dobšinského kopca. Tak akurát driftujúce BMW M3, za volantom Martin Juhás. Po jeho prejazde nasleduje medzi divákmi množstvo uznanlivých pohľadov, či úprimných slov o veľkom jazdeckom umení. Aj toto ste mohli zažiť počas uplynulého víkendu v Dobšinej.

Martin Juhás

Suchá, možno až priveľmi prehriata trať Dobšinského kopca privítala počas uplynulého víkendu účastníkov podujatia zaradeného do Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu 2015, samozrejme, medzi nimi aj Martina Juhása a jeho BMW M3. Organizátor pre sto dvadsiatku súťažiacich pripravil na sobotu dve tréningové jazdy, na nedeľu dvojica súťažných, ktoré rozhodnú o konečnom umiestnení jednotlivých súťažiacich. Sobotňajšia prvá tréningová jazda Martinovi vyšla dobre, pričom s časom 3 minúty 8 sekúnd a 82 tisícin sa zaradil na siedme miesto medzi slovenskými jazdcami, pričom za svojim chrbtom zanechal aj množstvo podstatne silnejších štvorkoliek. Druhá jazda sa v sobotu však z dôvodu náhlej prietrže mračien nekonala. „S tréningom som spokojný. Nešiel som úplne naplno, potreboval som si iba odskúšať nejaké nastavenia, ale čas sa mi pozdával. Ten zrušený tréning asi niektorým jazdcom bude chýbať, ale v momente keď zaúraduje vyššia moc, človek nič nemôže robiť,“ zhodnotil sobotu v Dobšinej Martin Juhás.

Martin Juhás

Po spomínanej prietrži mračien, v nedeľu vítalo účastníkov Dobšinského kopca 2015 slnko a krásna modrá obloha, bez jediného mráčiku. Presne takéto počasie najviac vyhovuje Martinovmu BMW M3, ktoré má poháňanú iba jednu nápravu. Výsledok na suchej trati na seba nedal dlho čakať. Martin vyhral triedu E1+2000/2WD, v skupine E1+2000 mu patrilo konečné štvrté miesto a v absolútnom poradí celkovo siedme. „Dá sa povedať, že táto trať je stavaná na BMW a jeho zadný náhon. V prvej jazde ale bolo v troch zákrutách veľa oleja a dosť som stratil. Chcel som to dobehnúť a asi tri zákruty pred cieľom sa mi to vypomstilo a asi pol autom som prešiel mimo trať. V druhej jazde som bol opatrnejší. Napriek tomu sa mi podarilo spraviť ešte lepší čas. Som spokojný,“ opísal dvojicu súťažných jázd na Dobšinskom kopci Martin Juhás.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jakub Rovný

Pridaj komentár