Martin Juhás opäť najrýchlejší medzi zadokolkami

Ani nesmierne šmykľavý asfalt trate pretekov automobilov do vrchu na Jankovom vŕšku nezabránili Martinovi Juhásovi na BMW M3 pripísať si na svoje konto plný počet bodov v triede E1+2000/2WD.

Martin Juhás

Rovnako ako na všetky podujatia zaradené do Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu, aj na podujatie Autopola Jankov vŕšok 2015 medzi ostatnými štartujúcimi zamieril aj Martin Juhás a jeho MRM Motorsport Team. Samozrejme, Martin sa divákom na Jankovom vŕšku predstavil v spolupráci s BMW M3.

V sobotu panovalo v Uhrovci a jeho okolí pekné slnečné a suché počasie. Suchá trať je presne to, čo BMW M3 ku prenosu sily na asfalt potrebuje a Martin Juhás aj na tunajšej trati dokázal, že to s ním jednoducho vie. Výsledkom bolo víťazstvo v rámci triedy E1+2000/2WD, ale siedme miesto v skupine E1 do ktorej patria silné kopcové špeciály.

„Jankov vŕšok je totálne anti-BMW kopec. Asfalt je tu totiž šmykľavý ako ľad a BMW má zadný náhon, čiže jazdiť tu nie je žiadna sranda. Teší ma však, že súperom sa mi podarilo poriadne odskočiť, navyše som si všetky jazdy poriadne užil a na kopci sa okrem dosiahnutia dobrého času aj poriadne pošmýkal. Nebolo to zlé, už teraz sa teším na zajtrajšok,“ opísal jazdu na Jankovom vŕšku s BMW M3 Martin Juhás.

Martin Juhás

Martin sa, ako práve povedal, na nedeľu veľmi tešil. To však ešte nemohol tušiť, že po dvojici suchých tréningových jazdách sa nad traťou zbehnú búrkové mraky, ktoré pokropia trať vodou práve v okamihu pred štartom prvej súťažnej jazdy. Martina to však voda na trati veľmi nezaskočila a ako je to jemu vlastné, poňal to s humorom.

„Dážď, ktorý sa prehnal nad Jankovým vŕškom práve v čase pred našou prvou súťažnou jazdou, nebol dobrý pre mňa a pre moje auto, ale bol super pre divákov. Ja som sa to snažil využiť a dobre som sa pošmýkal, aj keď čas z prvej jazdy nebol podľa môjho gusta. Druhá jazda už bola fajn. Som rád, že si aj diváci vďaka tomu mohli užiť moje auto, pretože doteraz som si ho užíval iba ja. Na druhej strane musím povedať, že Jankov vŕšok ma opäť nesklamal, všetko fungovalo perfektne, za čo patrí vďaka organizátorom,“ doplnil Martin Juhás po nedeľných pretekoch v ktorých sa mu podarilo opäť ovládnuť triedu E1+2000/2WD. Navyše sa Martin Juhás napriek už spomínanému dažďu umiestnil rovnako ako v sobotu na siedmom mieste v skupine E1.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jakub Rovný

Pridaj komentár