Dobšinský kopec 2016

Faggioliho a Merliho tímy už v Dobšinej. Merli privítalo Slovensko pokutou.

Dobšinský kopec síce odštartuje až počas nadchádzajúceho víkendu, tímy najvážnejších favoritov na absolútne víťazstvo Faggioliho a Merliho sú už v Dobšinej.

Dobšinský kopec 2016

Mesto Dobšiná sa presne po roku počas nadchádzajúcich dní postupne opäť zaplní účastníkmi Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu. Celkovo by ich do tohto malého mestečka malo podľa zoznamu prihlásených viac ako stotridsať, pričom počas soboty a nedele 16. – 17.7.2016 budú divákom predvádzať svoje jazdecké umenie na šesťtisícosemstodesať metrov dlhej trati. Napriek faktu, že do spustenia programu Dobšinského kopca 2016 ostáva ešte stále zopár dní, prvé lastovičky v podobe súťažných tímov už obyvatelia Dobšinej vo svojom meste zaregistrovali počas včerajšieho dňa. Medzi prvými, ktorí do Dobšinej dorazili boli talianske témy Faggioliho a Merliho, čiže najväčší favoriti na absolútne víťazstvo.

Dobšinský kopec 2016

Zatiaľ čo Simone Faggioili by mal doraziť do Dobšinej v priebehu dneška, či zajtrajška, Christian Merli už je v Dobšinej. Po príchode povedal, že je vďačný za pozvanie na Dobšinský kopec, kde bude štartovať prvýkrát, no zároveň sa aj posťažoval na privítanie, ktoré mu pripravila Polícia Slovenskej republiky vo forme 1000 € pokuty. Samozrejme, po tomto „nádhernom uvítacom zážitku“ sa Christian vyjadril, že najradšej by už naše Slovensko radšej nikdy nevidel.

Dobšinský kopec 2016

Nuž, aj takto sa dajú vítať na Slovensku špičkoví zahraniční športovci. Len dúfajme, že na naše preteky prídu aj nabudúce.

Miro Majláth
tlačový tajomník DK 2016

Pridaj komentár