Slovak National Hill Climb Team

Dobšinský víkend v podaní Slovak National Hill Climb Teamu

Náročný mesiac júl pokračoval v Slovak National Hill Climb Teame pretekmi v Dobšinej. Podujatie zaradené do seriálu Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu preverilo vodu odolnosť vozidiel a jazdcov.

Slovak National Hill Climb Team

Zatiaľ čo týždeň pred Dobšinským kopcom nielen Dobšinú, ale aj celé Slovensko zalievali slnečné lúče a s tým spojené horúce počasie, počas víkendu zažila Dobšiná záplavu vody akú si nepamätajú ani najstarší účastníci tohto podujatia. Už sobotné tréningové jazdy prebiehali za neustávajúceho dažďa. To, čo sa však dialo v nedeľu ráno sme v Dobšinej ešte nezažili. Neutíchajúca, nesmierne silná búrka, ktorá v niektorých momentoch vyzerala ako keby niekto na oblohe naplno otvoril vodovodný kohútik, prinútila riaditeľstvo pretekov odložiť plánovaný štart prvej súťažnej jazdy z 9:00 hodiny rannej až na 13 hodinu 30 minútu popoludní. Ešte aj v tom momente sa zdalo, že v Dobšinej budú diváci sledovať iba jedinú súťažnú jazdu, počasie sa predsa len napokon nad všetkými zľutovalo a nakoniec všetci pretekári sihli absolvovať obe súťažné jazdy.

Slovak National Hill Climb Team

„Počasie sa s nami poriadne pohralo. V sobotu, pri prvej tréningovej jazde prišlo k niekoľkým prerušeniam z dôvodu menších havárií, ale aj vyliatemu oleju na trati. Našťastie sa podarilo všetko zvládnuť. V nedeľu to bolo ešte horšie, na štart s čakali celé dopoludnie, ale nakoniec všetko dobre dopadlo a aj keď s odretými ušami, ale predsa, preteky sa odjazdili celé. Ak by som mal zhodnotiť výkony jazdcov nášho Slovak National Hill Climb Teamu, musím povedať, že jednotliví jazdci ma svojimi úspechmi naozaj prekvapili. Ďodi Béreš, ktorý na vode s formulou Tatuus Renault 2000 štartoval prvýkrát, dosiahol na krásne tretie miesto v slovenskom šampionáte, ale aj na umiestnenia v rámci seriálu FIA EHCC, kde bol v skupine E2-SS tretí a v triede E2-SS -2000 vyhral, Peter Florek spoločne s Mitsubishi Lancer EVO IX zase v skupine A, ale aj triede A nad dva litre na Slovensku druhé miesto, ale rovnako ako Ďodi aj Peter bral víťazstvo vo FIA EHCC v skupine S20 triede+3000, Miro Čiliak s Metalexom vyhral medzi Historikmi. Peter Kacvinský dojazdil na piatom mieste v triede N do dvoch litrov a mne sa podarilo vyhrať E1 do dvoch litrov. Jediným jazdcom, ktorý zase nedojazdil bol Sergej Škarpíšek, ktorého sklamal Opel Calibra. Čo sa vlastne stalo a prečo Calibra prestala fungovať sa dozvieme až doma. Ak si odmyslíme ten už spomínaný dážď a neskutočne veľa vody, bola Dobšiná fakt dobrá. Moje poďakovanie patrí všetkým jazdcom tímu, zvlášť Ďodimu a Petrovi za úspechy v európskom šampionáte, mechanikom, partnerom nášho tímu, proste všetkým čo nás akokoľvek podporujú, či držia nám aspoň palce,“ povedal šéf Slovak National Hill Climb Teamu, Peter Ambrúz.

Slovak National Hill Climb Team

Slovak National Hill Climb Team

Teraz čaká bratislavský tím voľný víkend, ale už počas posledného júlového víkendu všetkých jazdcov budú mať možnosť diváci sledovať opäť na Jankovom vŕšku.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár