Igor Drotár

Letiaci dynamit Igor Drotár na Jankovom Vŕšku

Rozvaha, skúsenosti, nadhľad a neutíchajúca odvaha za volantom vyše 600-koňového špeciálu priniesli veteránovi Igorovi Drotárovi skvelé umiestnenia aj na Jankovom Vŕšku. Uplynulý víkend bol z pohľadu pretekania a atraktivity presne taký, ako má byť. Naťahovanie sa o desatiny, ba až tisíciny sekundy stálo jednoducho za to.

Igor Drotár

Igor Drotár lieta po slovenských (a dokonca aj poľských) kopcoch ako riadená strela. Vynikajúca Škoda Fabia DTRi nezaváhala pri výstupe na kopec MSR pretekov aut. do vrchu ani tentokrát. Výsledkom silnej kombinácie jazdec-auto bolo pre nich absolútne víťazstvo v sobotňajších dvoch meraných jazdách, no s dramatickým odstupom púhych 0,882 s pred najväčším konkurentom Věroslavom Cvrčekom ml.! Nehovoriac o tom, že mu tak patrí aj prvenstvo v poľskej časti pretekov.

Nedeľa túto činohru rozohrala o ďalšiu premennú – dážď, ktorý doprial skoršie štartujúcim a uškodil tej časti štartového poľa, do ktorej patril aj Drotár. I keď v jeho prípade už nešlo o absolútne prvenstvo toho dňa, minimálne rozdiely medzi ním a Cvrčekom vyrážali dych. V prvej mokrej jazde ho Igor Drotár porazil len o 0,044 s. Na vysychajúcej trati ich v cieli druhej a zároveň poslednej jazdy delilo neskutočných 5-tisícin sekundy, a to opäť v prospech Prešovčana! V súčte oboch časov to znamenalo 0,049 s. Náš pretekár si teda k prvenstvu zo soboty pripísal abs. 3. miesto v nedeľu a 1. v skupine E1.

Igor Drotár

Igor Drotár: „Som nesmierne vďačný za to, že môžem pretekať proti takým talentovaným mladým jazdcom, ako je Věroslav Cvrček ml. Radosť z môjho auta tak znásobuje radosť z napínavých a pre mňa nesmierne motivujúcich pretekov. Je to presne tak, ako som vždy dúfal: doslova boj o tisíciny! A to ako za sucha, tak na mokrej trati. Sú to zároveň ďalšie cenné body v ceste za mojím druhým kopcovým titulom. Nepredbiehajme však, pretože sezóna stále nekončí. Ja už sa teraz nesmierne teším na ďalšie preteky do vrchu, no v prvom rade na naše najbližšie podujatie – Rally Lubeník, už o 2 týždne. Na ich trate a krásny Gemer sa vraciam vždy rád.“

Zdroj: Race Pro Media / Foto: Szabosi/autosportfoto.sk

Pridaj komentár