Martin Juhás

Juhásovi anti BMW kopec vyšiel

Martin Juhás vyhral po oba dva dni preteky na Jankovom vŕšku v rámci triedy E1 nad dva litre s pohonom jednej nápravy.

Martin Juhás

Trať pretekov automobilov do vrchu tiahnuca sa medzi obcou Uhrovec a partizánskym pamätníkom na Jankovom vŕšku patrí medzi najšmykľavejšie v celom slovenskom kopcovom šampionáte. Martin Juhás, jazdiaci v triede E1 nad dva litre s jednou poháňanou nápravou s vozidlom BMW M3 zvykne tunajšiu trať nazývať anti BMW.

„Tunajšia trať aj keď je absolútne suchá poriadne šmýka. To je presne to, čo „potrebuje“ moje BMW so zadným náhonom,“ vysvetlil úvodom Martin Juhás.

Počas soboty na podujatí Autopola Jankov vŕšok 2016 panovalo horúce, slnečné počasie a Martin toho aj patrične využil. Po dvojici súťažných jázd mu v cieli patrilo nielen víťazstvo v triede E1 nad dva litre s jednou poháňanou nápravou, ale v konkurencii silných kopcových špeciálov dojazdil aj na desiatom mieste absolútneho slovenského poradia. Horšia bola však nedeľa, keď nielen pred, ale aj počas prvej jazdy zapršalo a Martin so svojim BMW sa musel popasovať aj s o poznanie šmykľavejšou traťou. Napriek tomu mu víťazstvo v triede neušlo.

Martin Juhás

„V prvej jazde som si vytiahol čierneho Petra. Stál som na štarte, obuté slicky a v tom začalo liať. Bol to boj o to aby sme to ja aj moje BMW prežili a na zajazdenie dobrého času som vôbec nemohol ani pomyslieť. Druhá jazda však bola perfektná a podarilo sa mi urobiť naozaj famózny čas. V absolútnom poradí to nie je nič moc, ale aj tak som spokojný,“ doplnil po pretekoch Martin Juhás.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jakub Rovný

Pridaj komentár