XIQIO Racing, Tomáš Ondrej

XIQIO Racing a Tomáš Ondrej sa posunuli v celkovom hodnotení

Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2016 ešte ani pred posledným kolom nie sú rozhodnuté. Krok vpred však urobil na predposlednom podujatí Tomáš Ondrej a XIQIO Racing Team.

XIQIO Racing

Tomáš Ondrej spoločne s XIQIO Racing teamom majú už majstrovské tituly v skupine A, ale aj triede A nad dva litre predčasne zabezpečené. V hre je však ešte stále aj absolútne poradie, v rámci ktorého sa po vynikajúcom výkone podarilo Tomášovi spoločne s výborne fungujúcou Škodou Fabia WRC, posunúť smerom hore, k vytúženeému cieľu.

V rámci podujatia L Racing Ostrá Lúka 2016 mu v sobotu patrilo dojazdiť na štvrtom mieste absolútneho poradia a v nedeľu na piatom. Samozrejme po oba dva dni pridal „Srnka“ aj plný počet bodov v skupine A, ale aj triede A nad dva litre.

XIQIO Racing, Tomáš Ondrej

„Klamal by som, keby som povedal, že sme sem neprišli bojovať hlavne o body do absolútneho poradia. V skupine, aj triede už máme oba majstrovské tituly doma, čiže teraz by sme sa chceli čo najviac posunúť v celkovom poradí. Nie je to však jednoduché, bojujeme s čistým WRC-čkom proti kopcovým špeciálom, ktoré majú výkon raz taký ako naše auto. Som spokojný, podarilo sa mi posunúť v priebežnom poradí na štvrté miesto,“ povedal po pretekoch na Ostrej Lúke Tomáš Ondrej.

„Priznávam, že Tomáš mi opäť urobil veľkú radosť. Je vidno, že vie zabojovať. Rozhodnutie príde až na posledných pretekoch sezóny, ktoré budú v poľskej Korczyne. Bude to síce „na nervy“, ale aspoň má celý šampionát poriadny náboj až do konca,“ doplnil Marián Mičák, manažér XIQIO Racing Teamu.

XIQIO Racing, Tomáš Ondrej

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár