Maťo Homola

Maťo Homola – TCR Macao 2016

Maťo Homola na posledných pretekoch sezóny – tento víkend na mestskom okruhu v Macau

Macao, ktoré mnohí prezývajú aj Las Vegas Ázie, no jeho výnosy z hazardu už prekonali aj túto americkú ikonu, je tento víkend dejiskom posledného pretekárskeho víkendu seriálu TCR International Series v roku 2016.

Maťo Homola

Aktuálna 5. priečka a stále možnosť zasiahnuť do bojov o bedňu. Macao je nevyspytateľné, môže sa tu stať čokoľvek a dá sa veľmi ľahko veľa získať, no aj stratiť. Na štart sa postaví až 36 jazdcov, keďže organizátori spojili preteky aj s CTCC (China Touring Cars Championship).

„Jednoznačne bude kvalifikácia kľúčová, pretože tá rozhodne prakticky o všetkom. Na tomto okruhu je ťažké predbiehať a bude nás tam enormne veľa, čiže je to mimoriadne dôležité a spravíme všetko preto, aby dopadla čo najlepšie,“ povedal pred pretekmi Maťo.

Maťo Homola

Náročná trať sa vinie uličkami mesta, ktoré bolo ešte donedávna portugalskou kolóniou. V roku 1999 bolo vrátené pod čínsku jurisdikciu, no najbližších 50 rokov si zachováva vysokú úroveň autonómie.

Preteky sú súčasťou veľkého sviatku motorizmu, tzv. Macau Grand Prix, počas ktorej sa náročnou mestskou traťou premelie takmer všetko – od motoriek, cez formuly 3, cestovné vozidlá, až po kategóriu GT.

Preteky môžete sledovať naživo na YouTube kanáli TCR TV, facebook stránke TCR International Series, prípadne na www.tcr-series.tv a zo záznamu na Dvojke RTVS v nedeľu o 22:50.

Maťo Homola

Program víkendu:

Štvrtok:
04:25 – 04:55 Free Practice 1 (timing a streaming)

Piatok:
05:30 – 06:00 Free Practice 2 (timing a streaming)

Sobota:
00:30 – 01:30 Qualifying (Q1 + Q2) (timing a streaming)

Nedeľa
03:00 – 05:00 Race 1+2 (10 kôl každé) (timing a streaming)

Časy sú SEČ (Stredoeurópsky čas)

Zdroj: Maťo Homola / Foto: B3 Racing

Pridaj komentár