Maťo Homola

Maťo Homola – TCR Macao – druhý tréning

Maťo Homola so 7. najrýchlejším časom v druhom voľnom tréningu v Macau

Macao, ktoré mnohí prezývajú aj Las Vegas Ázie, no jeho výnosy z hazardu už prekonali aj túto americkú ikonu, je tento víkend dejiskom posledného pretekárskeho víkendu seriálu TCR International Series v roku 2016.

Maťo Homola

Druhý deň Macau GP znamenal pre slovenského automobilového pretekára Maťa Homolu aj druhý voľný tréning. Oproti včerajšku sa mu podarilo zajazdiť viac kôl, a rovnako, vylepšiť svoj najrýchlejší čas. Nakoniec Maťo dojazdil tréning na 7. mieste, s čím bol spokojný: „Zajazdil som dobrý čas, s relatívne malou stratou na prvého. Presne viem, kde sa ešte dokážem zrýchliť, no už som na to dnes nemal gumy,“ povedal po tréningu Maťo.

Maťo Homola

Za lepším časom stojí nielen to, že Maťo lepšie spoznal trať, ale aj práca na nastavení auta. „Potrebovali sme eliminovať nedotáčavosť auta, čo sa nám podarilo a Maťovi nastavenie vyhovuje. Verím, že v zajtrajšej kvalifikácii dokáže zajazdiť výborný čas, no nie je to len o ňom. Vďaka pomalým jazdcom sa tvoria kolóny a niekedy treba mať skrátka šťastie vystihnúť prázdnejšiu trať,“ povedal Maťov tímový inžinier, Jaro Krajči.

Maťo Homola

Mnoho zákrut je doslova slepých a človek len dúfa, že za ňou je voľno a nie je tam žiadne odstavené auto. Aj dnešný tréning bol raz kvôli kolízii zastavený a na trati bolo mnoho nehôd spôsobených menej skúsenými pretekármi.

Kvalifikáciu aj preteky môžete sledovať naživo na YouTube kanáli TCR TV, facebook stránke TCR International Series, prípadne na www.tcr-series.tv a samotné preteky zo záznamu na Dvojke RTVS v nedeľu o 22:50.

Maťo Homola

Program víkendu:

Sobota:
00:30 – 01:30 Qualifying (Q1 + Q2) (timing a streaming)

Nedeľa:
03:00 – 05:00 Race 1+2 (10 kôl každé) (timing a streaming)

Časy sú SEČ (Stredoeurópsky čas)

Zdroj: Maťo Homola / Foto: B3 racing

Pridaj komentár