Miki Čambal

Miki Čambal ide objavovať a dobíjať trať v Zaluži

Napriek faktu, že Miki Čambal sa už niekoľko rokov venuje disciplíne preteky automobilov do vrchu, na trati poľskej Zaluži ešte nikdy nejazdil. Počas nadchádzajúceho víkendu sa však všetko zmení.

Miki Čambal

Aj druhé kolo Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2017, rovnako ako prvé, sa bude konať mimo Slovenskej republiky. Po rakúskom Rechbergu sa pretekári v tomto prípade presunú do poľskej Zaluži, na trať, kde sa slovenský kopcový šampionát konal už niekoľko krát. Na štarte však doposiaľ ani raz nestál Miki Čambal. Teraz sa všetko zmení a Miki bude nielen objavovať zákutia trate v Zaluži, ale bude sa snažiť ju aj poriadne dobiť a pokoriť.

„Moji súperi majú v tomto smere určitú výhodu. Oni totiž na trati v Zaluži už štartovali, ja ešte nie. Mám však napozerané množstvo onboardov, takže už si ju viac, menej pamätám naspamäť, sledovať trať v televízii je niečo iné ako sa po nej previezť. Neviem sa už dočkať konca týždňa, keď si trať v Zaluži vyskúšam na vlastnej koži. Už sa na to teším, verím, že môj výkon nikoho nesklame,“ povedal Miki Čambal.

Miki Čambal

Samotné preteky konajúce sa pod názvom Bieszczadski Wiścig Górski odštartujú v priebehu nadchádzajúceho víkendu (13.-14.5.2017) ako druhé podujatie Majstrovstiev Slovenska, ale aj Poľskej republiky pretekov automobilov do vrchu. Na všetkých súťažiacich tu čaká nádherná, ale aj poriadne rýchla a technická trať o dĺžke takmer 4,7 kilometra. Počas oboch súťažných dní čaká na účastníkov najskôr dopoludnia dvojica tréningových a popoludní dvojica súťažných jázd.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jakub Rovný

Pridaj komentár