Slovak National Hill Climb Team

Slovak National Hill Climb Team do Zaluže v takmer kompletnej zostave

Druhé kolo Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu absolvuje Slovak National Hill Climb Team v takmer kompletnej zostave na kopci v poľskej Zaluži.

Slovak National Hill Climb Team

Plány národného kopcového tímu, ako už iste viete, boli trochu iné. Do Zaluže mala smerovať iba časť tímu, Jozef Béreš mladší s podporou Petra Ambrúza sa mal zúčastniť podujatí Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu v Portugalsku a Španielsku. Plány však zhatila zlomená Ďodiho ruka a tak sa tím presúva na podujatie Bieszczadski Wiścig Górski do Poľska.

Spomínaná zlomená kosť v ruke Ďodiho Béreša, zdá sa že sa hojí dobre a tak aj on figuruje v zozname prihlásených na druhé kolo slovenských kopcových majstrovstiev. Ak sa na štart postaví, určite poteší množstvo slovenských, ale aj poľských fanúšikov, keďže sa tak stane v spolupráci so špeciálom Tatuus. Toto vozidlo spolupráci s mladším Bérešom bude iste v Zaluži patriť medzi najrýchlejšie na trati.

Medzi najrýchlejšie by v poľskej Zaluži mohla patriť aj formula Tatuus, ktorú sme na kopcových tratiach mohli sledovať aj v minulom roku. Zatiaľ tomu však asi tak nebude, keďže práve s týmto vozidlom si svoju kopciarsku premiéru, ale aj premiéru vo formule užije najmladší člen tímu, Zvolenčan Denis Suja.

Slovak National Hill Climb Team

Keď už sme pri otvorených vozidlách, Slovak National Hill Climb Team do Poľska privezie aj ďalšiu formulu. Tou je Metalex MTX 1 – 06 s ktorou sa medzi Historikmi predstaví Miro Čiliak.

V plechových vozidlách bude Slovak National Hill Climb Team reprezentovať hneď štvorica jazdcov.

V prvom rade to bude šéf tímu, Peter Ambrúz. Jeho Vauxhall Vectra ST poznajú nielen fanúšikovia na Slovensku, ale aj v Poľsku a v podstate v celej Európe.

S Renaultom Clio do Poľska príde bojovať Peter Kacvinský. Veríme, že v tomto prípade už vozidlo bude poslúchať poriadne a Peter dojazdí až do cieľa.

V závere musíme spomenúť aj dvoch nových členov tímu, ktorými sú Pezinčania Pavol Jajcay a Marek Foldi. Túto dvojicu navyše čakajú premiérové preteky v rámci slovenského kopcového šampionátu.

Slovak National Hill Climb Team

Prvý menovaný sa mal divákom predstaviť v tohtoročnej sezóne s vozidlom Opel Calibra. To však po repase ešte nie je doskladané a tak sa v Poľsku Paľo predstaví s vozidlom Opel Kadett.

Marek Foldi spoločne s prechodom zo Slovenského kopcového poháru do veľkých majstrovstiev rovnako mení pretekársku techniku, pričom už v Poľsku sa predvedie so Seatom Leon Supercopa.

Jediným členom Slovak National Hill Climb Teamu, ktorý sa na poľskom kopci divákom neukáže, je Peter Florek a to aj napriek tomu, že jeho Mitsubishi Lancer EVO IX je na preteky pripravené. Žiaľ Peter má množstvo pracovných a rodinných povinností, ktoré mu v štarte v Zaluži zabraňujú.

Slovak National Hill Climb Team

Preteky Bieszczadski Wiścig Górski 2017 odštartujú počas nadchádzajúcej soboty a nedele ako dvoj preteky, pričom po oba dva súťažné dni budú mať diváci možnosť sledovať dvojicu tréningových a dvojicu súťažných jázd. O tom, ako sa darilo členom Slovak National Hill Climb Teamu vás budeme samozrejme informovať.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jakub Rovný

Pridaj komentár