L Racing

L Racing s viacerými autami v Zaluži

Automobilový tím L Racing má v tohtoročnom kalendári zapísaných viac než 20 podujatí. Tentokrát sa presúvajú do juhovýchodného Poľska, kde mesto Zaluž chystá každoročne preteky akutomobilov do vrchu. O česť a body sa na kľukatom kopci pobije 16-ročný Denis Pavlík na Peugeote 208 VTi R2, ale aj Peter Lipták s výkonným Mitsubishi Lancer EVO IX.

L Racing

Pre Denisa Pavlíka nie je kopec v Zaluži úplnou novinkou. Pred rokom tu pretekal so Škodou Fabia A1400. Tento rok presedlal na výkonnejšiu a ostrejšiu techniku v podobe pretekárskeho Peugeotu, s ktorým si vyjazdil skvelé umiestnenia na nedávnom Rechbergrennen v Rakúsku.

„Bieszczadzki Wyścig Górski“ bude druhým tohtoročným podujatím Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu (MSR PAV). Trať o dĺžke 4688 m pozostáva z jednej dlhšej rovinky a následných serpentín.
Denis Pavlík: „Pre mňa je Zaluž už známa trať, na ktorej som štartoval po prvýkrát minulý rok. Trať sa mi páči, je špecifická s krásnymi „vracákmi“. Chceli by sme spraviť menšie zmeny v nastavení a zbierať ďalšie cenné kilometre v novom aute.“

Okrem Denisa sa do pretekárskeho auta posadí po istej dobe aj skúsenejší Peter Lipták, ktorý sa počas roka venuje predovšetkým manažérskej práci v tíme. Naposledy si pretekársky overal obliekal ešte minulý november na Slovakia Ringu.

Peter Lipták: „Absolvovať tohtoročné preteky v Zaluži som plánoval už dlhšie. Po poruche na Slovakia Ringu minulý rok sme vymenili prevodovku a pevne dúfam, že sa nám problémy vyhnú. Nemám väčšie ambície, chcem sa s autom opäť zžiť a užiť si jazdu. Moje ďalšie účasti na pretekoch za volantom závisia do značnej miery od pracovnej vyťaženosti.“

L Racing

Účasť manažéra L Racing Jána Liptáka za volantom Mini John Cooper Works WRC je ešte vo vzduchu, a to napriek tomu, že figuruje na zozname prihlásených.

Ján Lipták: „Zaluž je naším druhým tohtoročným podujatím MSR PAV a tak ako nedávno v Rakúsku, aj tentokrát posielame zbierať skúsenosti a body nášho mladého pretekára Denisa Pavlíka. Tentokrát nás na pretekoch bude reprezentovať aj Peter, čo ma veľmi teší. Moja účasť je ešte otázna, vzhľadom na povinnosti a tiež zdravotný stav po nedávnom úraze.“

Zdroj: Martin Trenkler/RPM / Foto: Szabosi/autosportfoto.sk

Pridaj komentár