Maťo Homola

Pole position pre Homolu v Salzburgu!

Maťo Homola vyhral kvalifikáciu pretekov TCR International Series na rakúskom Salzburgringu! Po technických problémoch v testovaní a tréningoch zabral v dvojdielnom súboji o pozície na štarte naplno a do zajtrajších prvých pretekov odštartuje z prvého miesta!

Maťo Homola

V napínavej dráme sa bojovalo o každú tisícinu sekundy. Šestnásť jazdcov sa vtlačilo do jednej sekundy a Maťo bol od Srba Borkoviča rýchlejší len o 71 stotín. Rýchla trať pri Salzburgu najmladšiemu Homolovi sedí, veď tu žal úspechy už v Európskom pohári FIA ETCC.

Maťo Homola

„Podarilo sa nám dobre pripraviť na kvalifikáciu, hoci v piatok ani v sobotu dopoludnia sa mi nevyhli technické problémy,“ rozhovoril sa šťastný Maťo Homola po skončení meraného tréningu. „Defekt, zlomená spojovačka, polos… Verím, že všetko neštastie som si už vybral a teraz už všetko pôjde hladko. Úspech v kvalifikácii by tomu mohol nasvedčovať. Išiel som naplno, podarilo sa mi poskladať dobré kolo na okruhu, ktorý nie je jednoduchý. Som šťastný, že sa mi podarilo vyhrať opäť kvalifikáciu, zajtra sa v pretekoch budem snažiť vyhrať.“

Maťo Homola

Homola bol v kvalifikácii najlepší už druhý raz v tejto sezóne. Vyhrať sa mu podarilo aj v Bahrajne, no tam musel štartovať z posledného miesta, pretože predtým vymenil motor jeho astry a za to sa trestá stratou pozícií. Tu v Rakúsku však v nedeľu bude stáť na najvýhodnejšom mieste na štartovom rošte prvých pretekov, ktoré sa začnú o 13:05 SEČ. Diváci na Slovensku a fanúšikovia ich môžu sledovať naživo na stránke tcr-series.tv, alebo v TV na kanáli Sport 2.

Zdroj: Maťo Homola

Pridaj komentár