XIQIO Racing

XIQIO Racing s dvoma jazdcami na Proplusco Slovakia Baba 2017

Legendárna trať, ktorá v minulosti hostila najrýchlejších jazdcov Európy sa po roku opäť zaplní jazdcami z viacerých krajín Európy. Medzi takmer sto dvadsiatimi prihlásených nechýba ani dvojica jazdcov reprezentujúca XIQIO Racing Team.

XIQIO Racing

Tomáš „Srnka“ Ondrej na slovenských kopcoch už roky zabáva divákov. Nádherné prejazdy „dverami dopredu“ si s vozidlom Škoda Fabia WRC užíva nielen v tréningových jazdách, ale aj súťažných, pri ktorých už ide do tuhého. Vždy však s rozumom, čo je vidieť aj na dosahovaných časoch, ktoré patria medzi najrýchlejšie. Nečudo, že vo svojej skupine, ale aj triede takmer vždy víťazí. Ak technika bude fungovať, inak by tomu nemalo byť ani na podujatí Propusco Slovakia Baba 2017 neďaleko Pezinka.

Jeho menovec Tomáš, v tomto prípade však s priezviskom Manduľák, to bude mať podstatne ťažšie. V jeho prípade sa totiž na štart pretekov automobilov do vrchu postaví iba po druhýkrát v živote. Premiéru mal v Košiciach na Jahodnej, kde sa mu darilo a kopcové preteky ho, ako vložka k rally, doslova zaujali. Ako sa mu bude dariť na novej trati sa dozvieme počas nadchádzajúceho víkendu.

S účasťou svojich dvoch zverencov na pretekoch je spokojný aj manažér XIQIO Racing Teamu, Marián Mičák: „Som rád, že obaja jazdci nášho tímu po dlhšej dobe opäť odštartujú na pretekoch. V rally sme pre tohtoročnú sezónu, ako som už oznámil skončili. Tých neprávostí mám už dosť, tak načo míňať peniaze na niečo, kde vie Tomáš Ondrej jazdiť na špici, ale o výsledku nakoniec rozhoduje niekto iný. Užijeme si preteky automobilov do vrchu a verím tomu, že aj výsledky budú k všeobecnej spokojnosti. Moja vďaka patrí partnerom XIQIO Racing Teamu, s ktorými sme situáciu preberali a sú rovnakého názoru ako ja.“

XIQIO Racing

Podujatie Proplusco Slovakia Baba 2017 štartuje už počas nadchádzajúceho víkendu, čiže soboty a nedele 8.-9.7.2017 ako siedme a ôsme podujatie zaradené do Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2017.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár