Slovak National Hill Climb Team

Ďodi Béreš absolútnym víťazom FIA CEZ Parádsasvár

Slovak National Hill Climb Team absolvoval ďalšie podujatie zaradené do seriálu FIA Zóna strednej Európy. Teraz to boli preteky u našich južných susedov, ktoré sa konali pod názvom HE-DO 34. MÁTRAI AUTÓS HEGYIVERSENY, pričom ich absolútnym víťazom sa stal Jozef Béreš mladší.

Slovak National Hill Climb Team

Na štart pretekov v Maďarsku sa postavila nakoniec šestica jazdcov Slovak National Hill Climb Teamu, pričom najlepší výsledok počas oboch súťažných dní urobil Ďodi Béreš v spolupráci s monopostom Tatuus. V sobotu vyhral podujatie započítavané do maďarského šampionátu, v nedeľu pridal ďalšie víťazstvo v rámci FIA CEZ pretekov automobilov do vrchu. Samozrejme ďalšie ocenenia bral aj za víťazstvo v triede.

V sobotu sa maďarského šampionátu zúčastnil aj Miloš Zmeškal spoločne s formulou Ralt RT32, ktorému sa podarilo vyhrať medzi Historikmi. Ostatní jazdci Slovak National Hill Climb Teamu absolvovali počas soboty (15.7.2017) iba dvojicu tréningových jázd.

Slovak National Hill Climb Team

V nedeľu (16.7.2017) absolvovali, v rámci seriálu FA Central European Zone Hill Climb Championship, preteky všetci jazdci Slovak National Hill Climb Teamu, pričom ku plánovanej pätici sa na poslednú chvíľu pridal aj Jozef Béreš starší s vozidlom Ford Sierra Cosworth.

Ako už vieme, jeho syn, čiže Ďodi Béreš spoločne s monopostom Tatuus vyhral preteky absolútne, čím si na svoje konto pripísal maximálny počet bodov.

Slovak National Hill Climb Team

Šéf Slovak National Hill limb Teamu, Peter Ambrúz dojazdil spoločne s vozidlom Vauxhall Vectra ST v triede E1-2000 na druhom mieste a v skupine FIA CEZ Touring Cars na ôsmom.

Spomedzi jazdcov tímu bojujúcich o body v rámci seriálu FIA CEZ si odviezol domov víťazstvo aj Peter Kacvinský, ktorý spolu s Renaultom Clio Sport bojoval v triede N -2000.

Naprázdno neodišiel ani Jozef Béreš starší, ktorý dojazdil na treťom mieste v kategórii II. Class (Cup).

Slovak National Hill Climb Team

Zvyšný dvaja jazdci, čiže Miro Čiliak jazdiaci na formule Metalex, ale aj Miloš Zmeškal na Ralte mali technickú poruchu, keď obaja skončili na poruchu prevodového ústrojenstva.

Pretekmi v Parádsarváre mesačný kolotoč v Slovak National Hill Climb Teamu nekončí, keďže už počas nadchádzajúceho víkendu celý tím štartuje na Dobšinskom kopci 2017.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár