Igor Drotár

Igor Drotár: Z ostrolúckej romantiky na Bogotu

Preteky automobilov do vrchu (MSR PAV) by sa bez legendárneho Prešovčana Igora Drotára určite nezaobišli. Vyše 600-koňový stroj Škoda Fabia DTRi vyčaril vďaka Igorovi úsmevy na tvárach fanúšikov aj na nedávnych pretekoch pri Ostrej Lúke.

Igor Drotár

Igor ako obhajca minuloročného titulu nedokáže veľmi konkurovať časom formuly v rukách celkového lídra šampionátu Jozefa Béreša ml. No boje o desatiny sekúnd v triedach E1 a E1+2000 nenechali na seba čakať ani v rodisku Adely Ostrolúckej.

Prešovský matador dokázal zajazdiť najlepšie časy v triede vo všetkých štyroch voľných tréningoch. Napokon v meraných jazdách rozhodovali zlomky sekúnd a Igor sa musel uspokojiť s dvomi druhými miestami, i keď jednu ostrú jazdu vyhral.

Igor Drotár: „Krátky, no technicky náročný kopec pod Ostrou Lúkou je zakaždým veľkým jazdeckým zážitkom. Ani teraz nás nesklamal dobrým počasím a množstvom skvelých fanúšikov. Výsledky sú chválitebné, čo ma napokon môže len a len tešiť. Menšie technické problémy nás možno pripravili o nejaké to víťazstvo, no s výsledkom som i tak nadmieru spokojný. Sezóna sa končí napokon až v Ožďanoch, kam sa už teraz veľmi teším. Rovnako aj do Trebišova, kde nás už túto sobotu čaká predposledná súťaž MSR v rely.“

Igor Drotár

Deutschmann Rallye Trebišov bude vôbec prvou v tomto meste. Trate si však usporiadateľ „požičal“ z Košíc; tie sú teda na západ od metropoly Zemplína a nesú názvy „Milič“ a „Bogota“. Posádky ich absolvujú trikrát, čo predstavuje dovedna šesť rýchlostných skúšok s celkovou dĺžkou 91,5 km. Igorovi bude vo vozidle Škoda Fabia R5 sekundovať Tomáš Plachý. Súťaž štartuje s RS Milič 1 túto sobotu o 8:43 a ukončí ju cieľová rampa v Trebišove o 16:30.

Zdroj: Martin Trenkler/RPM / Foto: Szabosi/autosportfoto.sk

Pridaj komentár