Keskovci na Jahodnej uspeli

Po pretekoch v poľskej Zaluži sa Kesko Racing Team predstavil aj na pretekoch v Košiciach. V rámci 10. Moris Cup Jahodná 2018 absolvovali ďalšie dve kolá slovenského kopcového šampionátu.

Kesko Racing Team

Trieda N+2000/2WD. To bola doména dvojice Fero Fusko a Ján Šustek, ktorých diváci na Jahodnej mohli sledovať s vozidlami Seat Leon TDi. V rámci oboch pretekárskych dní absolvovali nielen množstvo kilometrov, ale aj poriadne doladili vozidlá pred nadchádzajúcim druhým kolom Majstrovstiev Slovenska v rally. To sa bude konať už počas nadchádzajúceho víkendu v Poprade na Rally Tatry. Výsledkom boli dve prvé miesta v triede pre Fera Fuska a dve druhé pre Jána Šusteka.

„Som rád, že sa nám podarilo nastaviť obe autá pred Rally Tatry. Seaty mali tendenciu byť pretáčavé, ale už je všetko nastavené tak ako má byť. Počas celého podujatia sa mi darilo dosahovať dobré časy, najviac som však bol spokojný s poslednou jazdou v nedeľu, keď som skúsil namiesto kopcových slickov obuť klasické rally pneumatiky a hneď bol čas o poriadny kus lepší. Neviem, asi to bude vo mne, že nie som zvyknutý na slicky,“ zhodnotil svoj výkon Fero Fusko.

Kesko Racing Team

Aj Ján Šustek, ako kopcový nováčik bol spokojný: „Na začiatku to nebolo celkom také akoby som si to predstavoval. Trať som nepoznal, boli to moje druhé kopcové preteky, musel som si na všetko zvyknúť. Postupne sa mi však darilo jazdiť lepšie a lepšie časy, v závere to už bolo fajn.“

Rovnako ako v Zaluži túto dvojicu na Seatoch dopĺňal aj najmladší člen tímu a zároveň najmladší jazdec v celom štartovom poli, iba šestnásť ročný David Derďák na Škode Fabia s objemom motora jedna celá štyri desatiny litra. David jazdil rovnako dobré časy a domov navyše odchádzal aj so svojou úplne prvou sadou pohárov pre víťaza v triede E1-1400, ale aj za tretie miesto medzi Juniormi.

„Tu sa mi na rozdiel od Zaluže podarilo absolvovať oba dva pretekárske dni. Auto fungovalo perfektne a ja som urobil množstvo ostrých kilometrov, ktoré sú pre mňa nesmierne dôležité. Som veľmi spokojný a vďačný za možnosť jazdiť preteky automobilov do vrchu,“ dodal David Derďák.

Kesko Racing Team

Seriál Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2018 bude pokračovať začiatkom mesiaca jún v Ožďanoch.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár