Lama Racing

Mičko by v Ožďanoch rád nadviazal na výsledky z Jahodnej

Azda niet nikoho z Východu, kto kedysi chodieval z Košíc „spodkom“ na Bratislavu a neskúsil si známe oždianske serpentíny. Dnes už Ožďany majú vlastný malý obchvat a nám dobre známa stará cesta teraz pumpuje adrenalín do žíl slovenským „kopciarom“. Nuž a počas druhého júnového víkendu sú práve Ožďany dejiskom štvrtého podniku MSR PAV na ktorom nebude chýbať ani objav tohtoročnej sezóny, Lama Racing tím a Branislav Mičko.

Lama Racing

Oždianska perla otvára druhú tretinu slovenskej kopcovej sezóny, keď práve v tej úvodnej tretine všetkých milo prekvapil nováčik z Dubnice nad Váhom. „Poviem úprimne, že pre mňa samotného to bolo prekvapenie,“ vraví stále v skromných rozpakoch Braňo Mičko. „Nikdy predtým som v takom pretekárskom špeciály nesedel a nečakal som, že sa spolu tak rýchlo skamarátime. Oproti bežnému autu je to všetko oveľa intenzívnejšie a vzrušujúcejšie. Stále ešte tomu neverím, že som na Jahodnej dokázal vyjazdiť také pekné výsledky.“

34-ročný Dubničan štartuje vo svojej premiérovej sezóne s vozidlom Mitsubishi Lancer Evo IX, ktoré mu pripravuje Srnka Motorsport a oždianske preteky budú pre neho iba štvrté v súťažnej kariére. „Trať vôbec nepoznám. Počul som však o nej, že je síce krátka, no náročná a neodpúšťa chyby. Zákruty sú technicky náročné na prejazd, keďže sa viackrát lámu. Hneď po piatkovej „preberačke“ si ich preto pôjdem viackrát prejsť na civilnom aute, aby som trať dostal do hlavy. V sobotu ráno to už bude na ostrom aute ,“ vraví Mičko.

Lama Racing

Preteky na Jahodnej sa jazdili pred troma týždňami a odvtedy Braňo Mičko v súťažnom aute nesedel. „Trochu som sa pripravoval po kondičnej stránke, no už sa neviem dočkať, kedy sa zasa posadím za volant nášho súťažného auta. Verím chlapcom, že na aute popracovali a opäť bude také rýchle a spoľahlivé, ako na Jahodnej. Absolútne im dôverujem,“ pokračuje pretekár Lama Racing tímu.

Oždianske serpetíny 2018 sa jazdia ako dvojpretek. V sobotu (9.júna) sa dopoludnia začína dvoma tréningovými jazdami a popoludní sú na programe dve súťažné jazdy. Rovnaký program bude mať aj nedeľa 10.júna a pretekári sa preto môžu tešiť na dvojitú porciu bodov. „Pre mňa je dôležité, aby som dokázal nadviazať na výsledky z predošlých pretekov a odmenil sa tak za podporu svojim partnerom a fanúšikom,“ zostáva s nohami na zemi Braňo Mičko aj pred štartom štvrtého podniku sezóny Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu.

Zdroj: Ľuboš Kašický / Foto: Tibor Szabosi

Pridaj komentár